Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Zoete aardappel uit de slowcooker met bieslook, spek en ei

Zoete aardappel uit de slowcooker met bieslook, spek en ei

Steeds meer keukens zijn tegenwoordig voorzien van een heuse slowcooker en dat is niet zo gek. Koken met een slowcooker is namelijk geweldig makkelijk. Je hoeft er niet eens voor thuis te blijven! ’s-Morgens voordat je de deur uitschiet vul je de bak met ingrediënten, je roert de boel even door, zet het apparaat aan en na een x-aantal uren heb je een kant-en-klare maaltijd op tafel staan.

Wij hebben al ruim 2 jaar deze slowcooker van CrockPot (affiliate link) en gebruiken hem bijna wekelijks weleens voor een lekkere goulash of stoofpotje dat we dan serveren met bijvoorbeeld bloemkoolrijst.

Envin, mijn eerste slowcooker recept… Een bijna goddelijke combinatie, zoete aardappel, gebakken ontbijtspek en dan een smeuïg eitje erbij… om je vingers bij af te likken! Een gemakkelijk en lekker recept waar je bijna je handen niet voor uit de mouwen hoeft te steken. Enjoy!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 zoete aardappels van gelijke grootte
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eieren
  • 4-8 plakjes ontbijtspek (je kunt eventueel spekjes gebruiken)
  • 1 handje verse bieslook
  • zout en peper naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 4-5 uur in de slowcooker

Zo maak je het:

Smeer de aardappels in met olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout. Gebruik aluminiumfolie om ze goed in te pakken (los van elkaar) en leg ze in de slow cooker. Zorg ervoor dat ze allemaal op de bodem van je slowcooker liggen en schenk water in de slowcooker tot de aardappels in een laagje water liggen van ongeveer 1 cm.

Bak ze op de lage stand in 4 tot 5 uur gaar (4 uur voor wat kleinere aardappels, 5 uur als je wat grotere exemplaren hebt).

Haal de aardappels na de aangegeven tijd uit de slowcooker en vouw het aluminiumfolie voorzichtig (pas op! Heet!) open zodat ze iets kunnen afkoelen.

Zet water op voor de eitjes en leg ze er pas in als het water aan de kook is geraakt. Kook ze vervolgens ongeveer 6 minuten op laag vuur, dan zijn ze nog een beetje zacht vanbinnen en extra smeuïg.

Bak ondertussen het ontbijtspek tot het knapperig is geworden. Leg het spek op een stuk keukenpapier zodat het vet kan ontsnappen en breek het daarna in kleine stukjes.

Snijd de aardappels in de lengte half door door en vouw de helften open. Vul elke aardappel met een half ei en strooi dan het spek, klein gesneden bieslook en peper en zout naar smaak erover. Serveer met een frisse salade en je hebt een goed vullende en voedende maaltijd te pakken!



Receptenruil - Jessica's verse tomatensoep

Receptenruil - Jessica's verse tomatensoep

Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil

Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil