Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Zalmburgers

Zalmburgers

Niet al te lang geleden ontving ik een verzoekje via mijn e-mail van iemand die mijn blog volgt. Ze vroeg me of ik misschien van plan ben meer recepten met vis te gaan maken. Het klopt, er staan maar weinig visrecepten op Peachy Paleo. Het is niet zo dat we er niet van houden… maar aan de twee keer vette vis per week komen we zeker niet. Reden genoeg om eens een beetje te gaan experimenteren. Het eerste experiment is direct een succes!

Dit heb je nodig voor 8-10 burgers:

  • 3 blikjes zalm van 220g (iets meer of minder is prima)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 hand verse peterselie
  • 4 (kastanje)champignons
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel dilletopjes
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 eetlepels tapioca
  • kokosolie om in te frituren

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Frituurtijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Haal de zalm uit de blikjes en laat uitlekken in een vergiet. Haal de stukken zalm een beetje uit elkaar en controleer of er geen graten inzitten. De blikjes die ik gebruikte zaten propvol graten :). Druk eventueel het overige vocht met een pollepel uit de zalm.

Snijd de ui, champignons en peterselie heel fijn.

Meng de zalm, mayonaise, ui, champignons, eieren, peterselie en kruiden in een grote kom goed door elkaar tot een plakkerig geheel.

Meng in een apart kommetje kokosmeel en tapioca door elkaar.

Maak je handen iets nat, schep met één hand wat van het zalmmengsel uit de kom en draai er een balletje van, net iets groter dan een golfbal maar wel iets kleiner dan een tennisbal.

Rol het zalmballetje daarna door de kokosmeel-tapioca mix tot het balletje helemaal wit ziet.

Druk het balletje plat tot je een burger hebt van ongeveer 2-3 cm dik. Herhaal dit tot alle zalm gebruikt is.

Verwarm kokosolie in een pan, het liefst een pan met rechtopstaande randen zoals bijvoorbeeld een grote hapjespan. De hoeveelheid kokosolie die je nodig hebt hangt af van de grootte van de pan. Er moet voldoende kokosolie inzitten om je burgers voor ongeveer de helft in de kokosolie te kunnen laten zakken.

Frituur de burgers ongeveer 5 minuten per kant, op een laag tot middelhoog vuur. Gebruik platte spatels om ze voorzichtig om te draaien. Als de burgers aan twee kanten goudbruin en knapperig zijn, zijn ze klaar.

Serveer de burgers met een lekkere salade of groenten uit de oven. En…ook koud zijn deze zalmburgers erg lekker. Prima voor de lunch!



Basis - Zoete aardappel... altijd in huis

Basis - Zoete aardappel... altijd in huis

Receptenruil – Warme chocolademelk met pompoen van Iris

Receptenruil – Warme chocolademelk met pompoen van Iris