Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Zalm met zoete mosterdsaus

Zalm met zoete mosterdsaus

Zoete gerechten, gek ben ik erop! Zalm met een zoete twist was een experiment wat erg goed uitpakte (wat mij betreft). Mijn vriend vond dit niet echt lekker. Hij houdt meer van hartig, dus ben je net als ik een zoetekauw? Dan is dit recept voor jou. 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 zalmfilet van ongeveer 150 gram per stuk
  • 1 theelepel grove Zaanse mosterd
  • 1 theelepel balsamico
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 20-25 minuten

Zo maak je het:

Haal de zalm ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dit is bevordelijk voor de smaak van de marinade.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg elk stuk zalm met de huidkant naar beneden op een flink stuk aluminiumfolie. Snijd 2 of 3 gleuven in de bovenkant van de zalm.

Meng alle overige ingrediënten in een kom en verdeel het mengsel over de stukken zalm. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de pakketjes in de oven. Na 20 tot 25 minuten is het gaar.

Serveer met een lekkere luchtige salade of met groenten uit de oven. Eet smakelijk!



Review - Paleo voor beginners (eBook)

Review - Paleo voor beginners (eBook)

Fruitmelk, binnen één minuut klaar

Fruitmelk, binnen één minuut klaar