Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil – Tony’s Chocolonely cake van Nelleke

Receptenruil – Tony’s Chocolonely cake van Nelleke

September blijkt een beetje een langzame maand te zijn wat betreft het plaatsen van nieuwe recepten. Dit komt door een aantal zaken… ik werkte bijvoorbeeld achter de schermen heel hard mee aan een kookboekje dat binnenkort gepubliceerd zal worden (ik schrijf dit vrij timide maar vanbinnen schreeuw ik van enthousiasme. Ik vind het ZOOO spannend!), we gingen een paar dagen naar Praag en ik ben voor het eerst sinds een hele lange tijd echt ziek geweest. Verkouden, schorre stem, hoesten, koorts, etc. En dan opeens is de maand voorbij en blijkt dat ik maar één recept hebt geplaatst, oepsie. Dit ene recept heeft gelukkig wel wat speciaals, het is namelijk gemaakt met chocolade… Tony’s Chocolonely chocolade om precies te zijn.

Nu hoor ik je denken ‘Tony’s Chocolonely heeft toch niets te maken met Paleo, Eva?’ Dat klopt, maar ik ben een echte chocoladefanaat en heb mij net als vele Paleo’ers bekeert tot het afentoe eten van donkere, pure chocolade. Hier en daar een stukje bij een kopje thee is echt heerlijk! En toen kwam daar Tony’s Chocolonely om de hoek kijken. Zij maken ook repen met pure chocolade van 70% cacao en hebben ook een versie met pecannoten, kokos en 51% cacao. Die laatste reep bevat iets minder cacao dan ik zou willen, maar ik ben er helemaal verzot op geraakt (met mate), zo lekker!

Toen ik deze maand voor de receptenruil een recept van Nelleke mocht uitkiezen en daar de brownies met Tony’s Chocolonely tegenkwam, was de keuze dus meteen gemaakt en heb ik weer z’on heerlijke puur pecan kokos reep in huis gehaald voor dit recept.

Dat ik trouwens iets mocht uitkiezen van Proeven met Liefde, de prachtige website van Nelleke, heeft nog een speciaal tintje voor mij. Toen ik namelijk net startte met bloggen en ik voor het eerst mocht meedoen met de receptenruil, was het Nelleke die toen iets van Peachy Paleo gemaakt heeft. En deze maand mag ik dan eindelijk iets van haar maken.

De foto’s van haar recepten zijn schitterend en hebben een geheel eigen stijl. Nelleke heeft een moestuin en soms zie je weleens een kippetje langs scharrelen op de foto’s en dat maakt het wat mij betreft helemaal af. Ze creëert een hele fijne sfeer met de foto’s, recepten en blogs op haar website en een bezoekje aan Proeven met Liefde is zeker de moeite waard.

En dan nu… tijd voor het recept. Tromgeroffel please. Het resultaat van het recept van Nelleke is brownies, maar ik vond de textuur juist meer op chocoladecake lijken, dus bij mij is het cake geworden.

Dit heb je nodig:

 • 100 gram pure chocolade
 • 4 eieren
 • ½ kopje (50 gram) cacao
 • 1 kop (100 gram) amandelmeel
 • 75 gram roomboter
 • ¼ kopje (60 ml) ahornsiroop
 • 1 theelepel baking soda
 • kokosrasp ter decoratie
 • optioneel: snufje chilipoeder

Zoveel tijd heb je nodig:

 • Keukentijd: 10 minuten
 • Oventijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de helft van de chocolade toe in stukken (bewaar de andere helft voor later). Laat dit smelten en roer goed door de boter.

Haal de pan dan van het vuur en roer er vervolgens cacao, amandelmeel, ahornsiroop, baking soda en eventueel een snufje chilipoeder door. Laat de chocolademix nog verder afkoelen, ongeveer 5 minuten.

Klop de eieren in een aparte kom tot een glad mengsel en roer dit daarna door de chocolademix. Bekleed een kleine ovenschaal of springvorm (ik gebruikte een springvorm met een diameter van 24 cm) met bakpapier en schep de chocolademix erin.

Bak in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Steek een tandenstoker in de cake en als deze er schoon uitkomt is het klaar.

Smelt de overgebleven stukken chocolade au-bain-marie boven een klein steelpannetje en schenk dit over de cake. Strijk het glad met behulp van een spatel (bij voorkeur een paarse spatel). Strooi kokosrasp over de gesmolten chocolade om je cake te versieren. Snijd de cake in stukjes en smullen maar!Groentemuffins met spek

Groentemuffins met spek

26 x Paleo ontbijt van 21 foodbloggers

26 x Paleo ontbijt van 21 foodbloggers