Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Tamme kastanjesoep

Tamme kastanjesoep

Hup, allemaal het bos in en tamme kastanjes rapen. Tamme kastanjes zijn vreselijk lekker, voedzaam en geven heel veel energie. Je kunt zoveel heerlijke gerechten maken met tamme kastanjes. Kijk bijvoorbeeld eens bij Barbara Eet. Zij heeft een aantal recepten op een rijtje gezet waaronder kastanje-bonbons. Hmmm. Via Puur Homemade kwam ik zo op het idee om kastanjesoep te maken, niet met paddenstoelen maar met pompoen en zoete aardappel. Een echte herfstsoep. Lekker dat ie is!

Dit heb je nodig voor een flinke pan vol:

  • 500 gram tamme kastanjes (gaar en gepeld)
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1,5 liter water
  • 3 (kippen)bouillonblokjes
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:
Dit is zonder het bereiden van de kastanjes zelf!

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Zorg er eerst voor dat je een bak gepelde kastanjes klaar hebt staan. Hoe je kastanjes het beste kunt bereiden lees je in de post van Barbara Eet. Zelf heb ik de kastanjes gekookt, dat pelt namelijk een stuk makkelijker. Begrijp me niet verkeerd… het is en blijft een flinke klus maar niets is leuker dan werken met verse producten die je zelf bij elkaar hebt gesprokkeld! Waar of niet? Controleer wel goed of er geen gaatjes in de kastanjes zitten, het kan dan zijn dat er iets inzit:

Wormpje_1000.JPG

Smelt wat kokosolie in een grote (soep)pan. Snijd de ui in grove stukken en fruit deze op laag vuur, met peper en zout naar smaak, in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.

 

 

Snijd ondertussen de flespompoen in stukken en verwijder de pitten. Normaal gesproken schil ik de pompoen, maar omdat flespompoen glad is heb ik de schil er nu eens om laten zitten (na hem goed te hebben gewassen). Prima te doen en scheelt zeëen van tijd. Voeg de pompoen toe aan de pan en roerbak dit op middelhoog vuur mee.

Schil de zoete aardappel, snijd ook deze in stukken en voeg toe aan de pan.

Roerbak het geheel op middelhoog vuur nog ongeveer 5 minuten door en voeg dan water, bouillonblokjes en kerriepoeder toe aan de pan. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat dit nog 20-30 minuten zachtjes doorkoken.

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en serveer direct.



Perentoetje met sinaasappel en chiazaad

Perentoetje met sinaasappel en chiazaad

Broccoli met brie en spekjes

Broccoli met brie en spekjes