Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Suikervrije aardbeienjam

Suikervrije aardbeienjam

Echte jam smaakt naar het fruit dat je erin stopt, in plaats van naar suikergelei met een fruitsmaakje. Als je dit geproefd hebt maak je voortaan je eigen jam. Het is ook nog eens heel gemakkelijk. Je kunt de aardbeien in dit recept vervangen door ander fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen, bosbessen of bramen.

Maak ook meteen een hele batch sesamcrackers en je ontbijt staat klaar de aankomende paar dagen.

Dit heb je nodig:

  • 350 gram aardbeien (vers of bevroren)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels water

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 60 minuten

Zo maak je het:

Was de aardbeien, snijd ze doormidden en zet het in een klein steelpannetje op laag vuur, samen met 2 eetlepels water. Laat dit zonder deksel zachtjes opwarmen. Wanneer het water gaat koken, het chiazaad toevoegen en kort doorroeren met een lepel.

Laat de aardbeienjam nog een paar minuten zachtjes koken en roer het regelmatig om. Gebruik eventueel een aardappelstamper (of vork) om de aardbeien plat te drukken.

Schep de aardbeienjam vervolgens in een luchtdichte pot en draai het deksel erop. Zet de pot op het aanrecht om af te koelen. Wanneer de aardbeienjam volledig afgekoeld is, kan je het ongeveer een week in de koelkast bewaren.



Receptenruil - Sesamijs van Leonie

Receptenruil - Sesamijs van Leonie

Gevulde Portobello's

Gevulde Portobello's