Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Spinazie crème met ui en champignons

Spinazie crème met ui en champignons

Volgende maand staat in het teken van spinazie bij Peachy Paleo dus een gloednieuw spinazie-gerecht kan dan niet uitblijven. Dit is een heerlijk bijgerecht voor 2 personen bomvol caroteen, vitamine E en antioxidanten en die zijn goed voor je!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 600 gram (wilde) spinazie
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kopje kokosmelk
  • 4 a 5 kastanje champignons
  • ¼ theelepel cayenne peper
  • peper en zout naar smaak
  • boter of ghee om in te bakken
  • optioneel: ½ kopje spekjes

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Verwarm wat boter in een grote pan.

Snijd de ui en champignons fijn. Voeg eerst de ui toe aan de pan en bak dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig is geworden. Als je spekjes wilt toevoegen aan het gerecht, doe deze dan tegelijk met de ui in de pan.

Voeg de champignons toe en bak dit nog een minuut of 5 mee op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en bak dit de laatste minuut mee.

Maak je gebruik van wilde spinazie? Snijd dit dan in grove stukken voordat je het gaat bakken. Deze stap kan je overslaan als je ‘gewone’ bladspinazie gebruikt.

Voeg de spinazie toe aan de pan en bak dit een paar minuten mee tot het flink geslonken is.

Nu kan je de kokosmelk, cayenne peper, peper en zout toevoegen. Verwarm het geheel nog een paar minuten en schep het dan in kommetjes met kokosvocht en al.

Eetse!



Gehaktbal kiekeboe!

Gehaktbal kiekeboe!

Fluweel zachte Courgettesoep

Fluweel zachte Courgettesoep