Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten

Sperziebonen met gekarameliseerde cashewnoten

Dit recept is speciaal voor de zoetekauwen onder ons! Groenten combineren met iets zoets juich ik altijd toe want ik ben er zo één, een zoetekauw eerste klas. Ook bij het volgen van Paleo kan je het best zoveel mogelijk zoetigheid uit de weg gaan aangezien het je suikerverslaving alleen maar in de hand werkt. Suiker is suiker zoals we ondertussen allemaal weten, en hoewel suiker uit fruit gezonder is dan geraffineerde suiker, je lichaam reageert er hetzelfde op. Maaarrr, laten we de pret niet drukken… dit recept is zoet en gewoon ontzettend lekker! Enjoy

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 flinke handen vol sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel balsamico
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 + 1 theelepels ahornsiroop
  • 1 handje vol cashewnoten
  • roomboter of kokosolie om in te bakken
  • 1 theelepel zout + zout naar smaak
  • optioneel: feta (niet meer Paleo, wel lekker ;)

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Was de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf. Breng een pan met ruim water en een theelepel zout aan de kook en voeg dan de sperziebonen toe. Doe het deksel op de pan en laat de sperziebonen ongeveer 5 minuten zachtjes koken (of langer als je ze liever iets zachter hebt).

Doe de sperziebonen in een vergiet en spoel ze goed af onder koud water om het kookproces te stoppen.

Verwarm ondertussen een beetje boter of kokosolie in een grote koekenpan (of hapjespan). Snijd het uitje heel fijn en bak dit op laag vuur in ongeveer 3 minuten zacht en glazig. Voeg een teentje geperste knoflook toe en bak dit al roerend een halve minuut mee.

Voeg de balsamico, olijfolie en 2 theelepels ahornsiroop toe en laat dit ongeveer 2 minuten opwarmen op laag vuur. Schep dan de sperziebonen door het sausje en doe een deksel op de pan zodat de sperziebonen kunnen opwarmen (nog steeds op laag vuur).

Zet een kleine koekenpan op laag vuur en smelt hierin alvast een beetje boter of kokosolie.

Hak de cashewnoten grof en doe ze in de pan, samen met 1 theelepel ahornsiroop. Blijf geleidelijk roeren tot de nootjes lekker plakkerig zijn geworden.

Serveer de sperziebonen met de nootjes en eventueel wat blokjes feta (let op, feta is geen Paleo).



DIY – wasverzachter zonder rommel

DIY – wasverzachter zonder rommel

Basis - Zoete aardappel... altijd in huis

Basis - Zoete aardappel... altijd in huis