Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Soupe au Pistou

Soupe au Pistou

In de piepkleine keuken van ons vakantiehuisje in de Pyreneeën (ik zweer het je... het aanrecht was zo laag dat je ongeveer in een hoek van 90 graden moest staan om de afwas te doen...) vond ik een kookboek met culinaire recepten uit 5 verschillende Franse regio’s. Natuurlijk voelde ik mij meteen geroepen e.e.a. te maken. Na wat gepuzzel met Franse ingrediënten en flink wat hulp van Google translate heb ik een echte Franse soep op tafel getoverd, Soupe au Pistou! De illustratie in het kookboek zag er prachtig uit:

Deze bomvolle groentesoep komt oorspronkelijk uit de Côte d’Azur en wordt traditioneel met kidney-bonen bereidt. Ik heb de bonen vervangen door schijfjes wortel, ook erg lekker en natuurlijk Paleo-proof. Bon appétit! 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 3 handen vol sperziebonen 
  • 5 bospeentjes (of 2 winterwortels)
  • 2 courgettes
  • 2 stevige aardappels
  • 2 grote tomaten
  • 2 sjalotten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1,5 liter water
  • zout en peper naar smaak (VEEL!)

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 20 minuten
  • Kooktijd: 60-90 minuten

Zo maak je het:

Eerst alles verzamelen:

Snijd met een mes een kruisje in het kontje van de tomaten. Breng een kleine pan water aan de kook, draai het vuur uit en leg de tomaten in het hete water met het snijvlak naar beneden. Laat de tomaten 10 minuten weken. 

Verwijder ondertussen de uiteinden en draadjes van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm lang. 

Was de wortels en courgettes en snijd deze in plakjes en blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de aardappels en snijd ook deze in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel als laatste de tomaten en snijd deze (je raadt het al) in blokjes van ongeveer 2 cm. 

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote (soep)pan en fruit de fijngesneden sjalotten op laag vuur, ongeveer 5 minuten. 

Voeg 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Voeg alle in blokjes gesneden groenten toe aan de pan, met ruim zout en draai het vuur laag. Laat de groenten ongeveer 60-90 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.

Gebruik een vijzel om een pasta te maken van de overige 2 eetlepels olijfolie, grof gehakte basilicum en knoflook. Heb je geen vijzel? Hak de basilicum en knoflook dan zo fijn mogelijk en mix de olijfolie er vervolgens doorheen. Voeg deze mix/pasta toe aan de soep en roer goed door. 

Proef de soep! De soep die ik heb gemaakt was wat flauw van smaak. Dat zal te maken hebben met de kwaliteit en versheid van de groenten. Voeg ruim zout en peper toe indien nodig. Je zou zelfs een lepeltje sambal door de soep kunnen roeren voor extra smaak. Zodra de soep op smaak is, is dit de lekkerste en best voedende soep die je je maar kunt wensen. 

Soep met uitzicht! :)



Tamme kastanjesoep

Tamme kastanjesoep

100 happy days - deel 2

100 happy days - deel 2