Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Simpele Paleo spaghettisaus met kipgehakt en courgettepasta (of courghetti)

Simpele Paleo spaghettisaus met kipgehakt en courgettepasta (of courghetti)

Herken je dat? Je trekt de koelkast open zonder te weten wat je gaat maken en – laten we eerlijk zijn, je verwacht er ook niets van vanavond – 15 minuten later staat er tot je grote verbazing iets heerlijks op tafel! Deze simpele spaghettisaus draai je zonder moeite in elkaar en smaakt ook heerlijk tijdens de lunch de volgende dag. Ik wil zelfs zover gaan als beweren dat je dit ook prima koud kunt eten, maar misschien ga ik dan iets te ver?

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram kipgehakt (maar rund of varken kan natuurlijk ook)
  • 2 grote rode uien
  • 1 hand vol (kastanje)champignons
  • 2 blikjes tomatenblokjes (de suikervrije variant)
  • 2 courgettes
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

Keukentijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Verwarm wat kokosolie in een koekenpan, bestrooi het gehakt met peper en zout en rul het op middelhoog vuur tot het fijn is geworden. Snijd ondertussen de ui en champignons in kleine stukjes.

Schep het gehakt uit de pan en zet het apart. Bak de ui en champignons in het achtergebleven vet in ongeveer 5 minuten gaar en voeg dan het gehakt opnieuw toe aan de pan.

Zet alvast een pan water op voor de courghetti.

Voeg de tomatenblokjes toe samen met de Italiaanse kruiden, het laurierblad, ahornsiroop, olijfolie en extra peper en zout. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot het iets gaat pruttelen. Zet het vuur dan laag en laat het nog een paar minuten door verwarmen.

Maak de courghetti, schep de saus erover en geniet!

Tip: rasp bij het maken van de courghetti alleen de randen tot iets van het midden. Daarmee houdt je dan het midden van de courgettes over. Als je deze in dunne plakjes snijdt, in je favoriete afsluitbare lunchbakje stopt en er dan een schep saus overheen doet, heb je meteen je lunch voor morgen klaar!



Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen

Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen

Sambal maak je voortaan zelf

Sambal maak je voortaan zelf