Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Sesamcrackers

Sesamcrackers

Crackers! Van sesam! Jaaaaaaa! Deze zijn verrukkelijk met rabarber-aardbei-jam. Ik kan het weten… ik heb ze diverse keren gemaakt om dit recept te testen en heb er tientallen verorberd (als het er geen honderden zijn geweest ;). Het idee is niet van mijzelf maar komt uit het kookboek Oersterk eten. Daarin staat een recept voor oercrackers en mijn recept is daar een aanpassing op.

Hoe dan ook, laat het je vooral smaken.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram notenmeel*
  • 200 gram sesamzaad
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

*het maakt niet uit welk notenmeel je hiervoor gebruikt. Met amandelmeel zullen de crackers iets slapper van textuur worden. Zelf gebruikte ik gemengde noten die ik in de keukenmachine tot meel heb gemalen. Dit geeft een knapperige cracker.

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 10-15 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten in een kom tot je een egale mix hebt. Gebruik een vork, dat gaat het makkelijkst.

Leg de mix op een vel bakpapier. Leg er een tweede vel bakpapier overheen en druk de mix zo goed mogelijk plat met je handen. Probeer het ook meteen in een vierkanten vorm te krijgen. Gebruik een deegroller om de mix verder uit te rollen. Hoe dunner, hoe knapperiger.

Verwijder het bovenste vel bakpapier. Druk een lang mes (of bijvoorbeeld een metalen lineaal) voorzichtig in de mix op zo’n manier dat je er rechthoekige of vierkanten vormen van maakt. Je hoeft niet in de mix te snijden… het mes erin drukken is voldoende. Als de cracker straks gebakken is kan je het dan gemakkelijk in gelijkmatige stukken breken.

Leg het bakpapier met mix op een bakplaat en schuif deze de oven in. Bak in ongeveer 10 tot 15 minuten af. Het kan zijn dat de randjes van de crackers eerder bruin kleuren. Om verbranding te voorkomen kan je dan het tweede vel bakpapier weer bovenop de mix leggen.

Haal de crackers uit de oven en laat iets afkoelen voordat je het in stukken breekt.

Voila, crackers! Extra lekker met rabarber-aardbei-jam.Courghetti (Pasta di Paleo)

Courghetti (Pasta di Paleo)

Paleo sushi met omelet, zalm en avocado

Paleo sushi met omelet, zalm en avocado