Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Review - Paleo voor beginners (eBook)

Review - Paleo voor beginners (eBook)

Daar zit ik dan, kopje verse koffie, voetjes omhoog, wat dromerige vliegen om mij heen, een schitterend uitzicht op wat Oostenrijkse bergen èn… Paleo voor beginners op mijn schoot. 

Meteen op de eerste pagina, waar Elke Gunst (oprichter van Paleo.be en auteur van dit eboek) zich voorstelt lees ik dat zij precies hetzelfde heeft doorgemaakt als ik! Ook Elke begon met een maand strikt Paleo te volgen en was zo enthousiast over het resultaat dat ze haar eigen blog is gestart. Hoe leuk is dat?

Wat ook super leuk is, is dat dit eboek vol staat met smiley's :) en dat er dit soort zinnen in staan: 

“We combineren het beste van toen (natuurlijke voeding, meer beweging, een gezond slaapritme, …) met het beste van nu (elektriciteit, Instagram, waterkokers en noem maar op) om een optimale gezondheid te bereiken.”

Elke legt uit wat Paleo precies is en waarom het te omschrijven is als een leefstijl, geen dieet. Ook heeft ze de voordelen (er zijn eigenlijk geen nadelen) voor je op een rijtje gezet… wel 42 voordelen om precies te zijn. Denk bijvoorbeeld aan voordelen als:

  • Minder pijnlijke gewrichten;
  • Minder hoofdpijn;
  • Minder stress;
  • Beter geheugen;
  • Betere cholesterol;
  • Betere sportieve resultaten;
  • Etc, etc, etc.

Zelf ben ik nagegaan welke voordelen ik allemaal bewust heb ervaren nadat ik Paleo ging volgen en kom tot een whoooping totaal van 29 voordelen (waarvan een slanker postuur er zeker één van is, maar al lang niet meer de belangrijkste).

Natuurlijk heeft Paleo voor beginners een handige voedingslijst die je nog kunt uitprinten ook. Voor de beginnende Paleo’er is dit onmisbaar! Had ik maar zo’n lijst in mijn keuken hangen toen ik net begon, dat had boodschappen doen en recepten uitzoeken een stuk makkelijker gemaakt!

De voedingslijst is trouwens ook verkrijgbaar via Paleo.be als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. Als je dat nog niet gedaan hebt, kan ik je dat zeker aanraden. Via Paleo.be krijg je namelijk hele nuttige informatie, lekkere recepten en de laatste nieuwtjes in Paleo-land zo in je mailbox. Zeker doen dus!  

In Paleo voor beginners lees je alles over wat vetten, koolhydraten, proteïnen, suikers, granen, en tal van andere voedingsstoffen eigenlijk doen met je lichaam, leer je welke voedingsstoffen onmisbaar zijn, en welk je beter links laat liggen. Ook weet je na het lezen van dit eboek hoe je een ideale Paleo-maaltijd kunt samenstellen en krijg je bergen tips.

Door middel van een duidelijk stappenplan kan iedereen nu echt starten met Paleo. Daarbij worden eventuele afkickverschijnselen (Ja, dat komt vaak voor… je lichaam moet echt afkicken van de rommel die het jarenlang heeft binnengekregen) en andere problemen duidelijk omschreven en lees je precies wat je ertegen kunt doen.

Maar… Paleo gaat niet alleen om voeding! Daarom komen onderwerpen als beweging, zonlicht en slaap ook aan bod zodat je precies weet wat je kunt verwachten en hoe je het het beste kunt aanpakken. Heb je na het lezen toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Geen probleem… je mag Elke gewoon mailen!

Kortom, voor iedereen die graag wil starten met Paleo, maar niet precies weet waar te beginnen… lees Paleo voor beginners!


Heldere cantharellensoep

Heldere cantharellensoep

Zalm met zoete mosterdsaus

Zalm met zoete mosterdsaus