Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Review - OERsterk eten

Review - OERsterk eten

Pure voeding voor geluk en gezondheid… Kijk! Dat sluit nog eens mooi aan bij Peachy Paleo. Ik was dan ook heel enthousiast toen ik dit kookboek bij mij op de mat vond. Eén van de auteurs heeft zelfs een persoonlijke boodschap voor me achter gelaten. Hoe leuk is dat?!

Kookplezier is precies wat ik tot nu toe heb ondervonden.

Op één van de eerste pagina’s zie ik het zinnetje ‘Voed jezelf met alle informatie in dit boek en stel op basis hiervan, gecombineerd met jouw unieke interpretatie en omstandigheden, jouw ideale voedingspatroon vast’.

Dit spreekt mij meteen aan. Er zijn genoeg mensen die maar wat graag gezond willen eten maar die veel te druk zijn om uren in de keuken te staan. Dit kookboek bewijst dat je je voedingspatroon volledig om kunt gooien zonder heel veel tijd aan koken te hoeven besteden. Ook staan er heel veel tips bij de recepten die je leren gevarieerd en op gevoel te koken. Heb je een bepaald ingrediënt niet in huis, dan kan je het gemakkelijk vervangen door iets dat wel voorradig is.

De auteurs drs. Richard van der Leth en Jolanda Dorenbos hebben niet alleen een kookboek geschreven met pure recepten, ze geven ook heel wat goede tips en voer tot nadenken over mindfulness, biologisch en lokaal voedsel, eten volgens de seizoenen, wildplukken, het ecosysteem, macro-nutriënten, micro-nutriënten en nog meer waardevolle informatie die je op weg helpt je voedingspatroon aan te passen op een prettige en gemakkelijke manier.

Eén tip die ik meteen ter harte heb genomen is deze: ‘Varieer. Streef naar 100 verschillende, OERsterke voedingsmiddelen per week. Sprokkel ze zelf bij elkaar (in de natuurwinkel of supermarkt), dus beweeg voor de maaltijd'.

Een hele week heb ik alle ingrediënten die ik nuttigde eens genoteerd om te kijken of ik aan 100 verschillende kon komen, en dat valt nog niet mee! Op deze manier variatie aanbrengen in je voedingspatroon is super leuk om te doen. Zo kocht ik deze week bijvoorbeeld kousenband gewoon om het eens te proeven. Aan het eind van mijn week was mijn score 93 verschillende ingrediënten. Deze week ga ik voor de 100 :).

OERsterk eten start met een goede basis. Hierin staan alternatieven voor melk, brood en aardappels en een hele reeks basisrecepten voor diverse soorten bouillon, sausjes, dips, kruidenmixen en marinades. Met deze basisrecepten kan je alle kanten op en ben je meteen goed op weg naar een gezond voedingspatroon.

De rest van het kookboek is opgedeeld in seizoenen (lente, zomer, herfst en winter), feestelijke recepten, eetbare planten, smoothies, en insecten (YES!).

Er zijn ontzettend veel recepten om uit te kiezen, zoals bijvoorbeeld (en dit is echt maar een kleine greep uit het assortiment) Sushisalade, Komkommer-brandnetelsoep, Bretonse vissoep, Gevulde makreel van de BBQ, Kersenclafoutis, Hartige sinaasappelsalade, Gebakken fruitontbijt, Gebakken ananas met munt, Vissticks van kabeljauw, Zeewierchips, Pesto van zevenblad, Venkelsmoothy, Chocoladeflikken met meelwormen, etc, etc.

Mocht je je nog iets verder willen verdiepen in de wereld van gezonde voeding, dan zijn er ook nog de bijlagen met seizoensproducten, informatie over koolhydraten, eiwitten en vetten, informatie over kruiden en specerijen.

Kortom… wil jij je voedingspatroon omgooien naar een gezonde en pure leefstijl, dan is OERsterk eten een aanrader!

Oja! Ik mag 3 recepten uit OERsterk eten met jullie delen! Leuk leuk leuk :)Appeltaartontbijt

Appeltaartontbijt

Paleo Pizza met een bodem van tapioca

Paleo Pizza met een bodem van tapioca