Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil

Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil

De meesten van jullie zullen haar ondertussen wel kennen… Marinka van EetPaleo. In Paleoland is zij denk ik wel de bekendste. Ze blogt, vlogt, schreef vier kookboeken, een programma om van je suikerverslaving af te komen en is zelfs hoofdredacteur van het Paleo Magazine! Kortom, Marinka gaat als een speer en het werd hoog tijd dat ik eens met mijn neus in het eerste kookboek dook voor een grondige review.

EetPaleo, recepten uit de oergezonde keuken

EetPaleo volg ik al een hele tijd. Marinka schrijft namelijk op een hele toegankelijke manier over Paleo en haar recepten zijn vaak zeer simpel te bereiden met verrassende smaakcombinaties. Haar kookboek heb ik al eeuwen in huis en ik heb er al veel recepten uit klaargemaakt, maar nu ik het review schrijf en ik het boek dus op pagina 1 heb opengeslagen blijkt dat ik haar achtergrond nooit eerder heb gelezen.

Marinka is namelijk behoorlijk ziek geweest. Ze ging van actief sportende zwemkampioen naar een vermoeid en ziek persoon in bed. Doordat ze noodgedwongen thuis moest blijven, keek ze vaak mee met haar moeder tijdens het koken. Zo is haar interesse in koken gewekt.

Toen bleek dat haar klachten minder werden door heel gezond te eten is ze zich serieus gaan verdiepen en kwam ook in aanraking met de Paleo leefstijl en die ontdekking heeft uiteindelijk haar ziekte de das om heeft gedaan.

Maar niet alleen het Paleo eten bracht dit teweeg, het ging om het hele pakket van gezond eten, bewegen, ontspannen, goed slapen, buiten zijn en plezier hebben in je dagelijks leven. Dit is waar EetPaleo voor staat.

Paleo en AIP

Natuurlijk wordt er precies beschreven wat allemaal wel en niet binnen het Paleo voedingspatroon valt, maar voor diegene die het Auto-immuun Protocol (AIP) volgen is dit kookboek ook uitermate geschikt. Alle recepten zijn in principe AIP-proof en anders staat er netjes bij welke ingrediënten je kunt weglaten of vervangen zodat het wel binnen het protocol past.

150 verrassende en smakelijke recepten

Het kookboek bevat 150 verschillende gerechten, verdeeld over salades, groenten, soepen, vis, schaaldieren, wild, gevogelte, rundvlees, lamsvlees, varkensvlees, eieren, sauzen, dressings, desserts en snacks. De focus ligt duidelijk op groenten want deze vliegen je om de oren in heel veel recepten en dat mag ook wel.

Veel mensen denken dat Paleo vooral om vlees en vis draait, maar dat is helemaal niet de bedoeling. Je bord zou vooral veel groenten moeten bevatten en dit kookboek geeft je hiervoor ruimschoots inspiratie.

Je hoeft helemaal geen topkok te zijn

Wat ik zo fijn vind aan de recepten in het EetPaleo kookboek is dat je zonder topkok-kunsten te hoeven uithalen hele mooie gerechten op tafel kunt zetten. De ingrediënten die je nodig hebt zijn ook allemaal gemakkelijk te verkrijgen en de meeste recepten behoeven ook geen uuuuuuren van je tijd maar maak je in een handomdraai, ook na je drukke (werk)dag.

Ik heb nog lang niet alle recepten in dit kookboek gemaakt, maar één van mijn favorieten tot nu toe is de spinaziesalade (op bladzijde 26) met spekjes, meloen, wortel en walnoten. Dat is een combinatie waaraan je niet snel zult denken (misschien spreek ik alleen voor mijzelf ) en is ontzettend lekker! Je hebt ook maar 10 tot 15 minuten nodig om dit op tafel te zetten. Ideaal.

Verder ben ik gek op de bloemkoolrijst met kappertjes (pagina 52). De honing-mosterdkip (bladzijde 144) moet je echt geprobeerd hebben en wie lust er nou geen tiramisu parfait (pagina 246)? Dit kookboek is een musthave in je boekenkast voor zowel startende als doorgewinterde Paleo’ers.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook direct beginnen met koken uit dit kookboek? Dan kan je het vanaf heden bij mij in de winkel aanschaffen! Hoe leuk is dat?! ;)Zoete aardappel uit de slowcooker met bieslook, spek en ei

Zoete aardappel uit de slowcooker met bieslook, spek en ei

Paleo casserole bomvol groenten

Paleo casserole bomvol groenten