Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil - Winterse salade met pompoen en paprika

Receptenruil - Winterse salade met pompoen en paprika

Afgelopen weekend ging de wintertijd weer in en komen we weer massaal in het donker thuis. Mensen krijgen behoeften aan stamppot, dikke soep en andere verwarmende gerechten. Deze winterse salade bevat één van mijn favoriete groenten uit deze tijd van het jaar, pompoen!

Gecombineerd met paprika en spinazie, is dit een lekkere en voedzame maaltijdsalade die prima past bij deze periode van het jaar.

Het recept komt oorspronkelijk van Eat.Pure.Love, het blog van Mirjam Blanken. Zij schrijft over voeding, sport, yoga, te bezoeken hotspots en heeft een zeer grote selectie heerlijke en gezonde recepten. Ook de strenge Paleo’er kan goed bij haar terecht want er zijn echt een heleboel recepten in haar verzameling die helemaal passen.

Voor de receptenruil van oktober mocht ik deze keer dus iets lekkers uitkiezen van Eat.Pure.Love en toen ik al bijna helemaal klaar was om het recept online te zetten, kom ik er opeens achter dat het recept dat ik heb gekozen eigenlijk is geschreven door Kim van The Health Issue die gastblogger is bij Eat.Pure.Love. Whoops… gelukkig vond Mirjam het geen probleem en plaats ik het recept alsnog :).

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • ½ flespompoen
  • 2 paprika’s (ik gebruikte een rode en een gele)
  • 2 flinke handen spinazie
  • 1 handje pompoenpitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Verwijder de pitten en schil van de pompoen en snijd hem in blokjes. Verwijder de zaden uit de paprika en snijd ze in reepjes.

Meng de pompoenblokjes, paprika, olijfolie en Italiaanse kruiden door elkaar. Schep de groenten op de bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.

Meng de balsamico azijn met een eetlepel ahornsiroop in een klein schaaltje. Schep een flinke hand vol spinazie per persoon op een bord en besprenkel dit met het basamico-ahornmengsel.

Schep hierop de gegaarde pompoen en paprika en garneer met de pompoenpitten.

Hupsakee… lekker, voedzaam, mega gezond en winters!



Pompoengranola

Pompoengranola

Zoetzure kip met broccoli en bloemkoolrijst

Zoetzure kip met broccoli en bloemkoolrijst