Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil – Warme chocolademelk met pompoen van Iris

Receptenruil – Warme chocolademelk met pompoen van Iris

Hoe herfstig kan het zijn? Eigengemaakte chocolademelk, mét pompoen! Deze maand hebben we de receptenruil weer nieuw leven ingeblazen en mocht ik een recept uitkiezen uit de archieven van De Voedzame Keuken.

Dit recept leek mij een perfect recept voor de druilerige dagen. Nu hoor ik je denken… “Pompoen door de chocolademelk?” Mijn antwoord hierop is… “Waarom hebben we hier nooit eerder aan gedacht?!” Dit is lekker, vullend èn voedzaam dus niet treuzelen en meteen de oven aanzetten om pompoen te bakken. Doe het nou maar gewoon, you’ll thank me later ;).

Iris maakte dit recept met pompoenkruiden, maar deze had ik niet in huis dus ik gebruikte koek- en speculaaskruiden. Mocht je beiden niet in huis hebben, dan zou je ook kaneel kunnen gebruiken. Dat is vast ook erg lekker erdoor.

Dit heb je nodig voor 4 koppen:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 kleine flespompoen
  • ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 4 eetlepels cacao
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • water om te verdunnen

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de pompoen in vieren. Verwijder de zaden. Snijd de pompoenstukken vervolgens in plakken van ongeveer 2 cm dik en leg de plakken op bakpapier zonder dat ze elkaar overlappen. Bak de pompoen in het midden van de oven in ongeveer 20-30 minuten gaar.

Vul één kop (ongeveer één flinke hand vol) met de gare stukjes pompoen. Wat overblijft kan je prima gebruiken voor het maken van pompoenpuree, waar je dan weer een heerlijke kipcurry mee kunt maken.

Doe de kokosmelk samen met de stukken pompoen in een pan op laag vuur. Voeg cacao, vanille-extract, ahornsiroop (of honing) en de koek- en speculaaskruiden toe en verwarm dit tot bijna het kookpunt.

Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten goed te mengen.

Voeg steeds een beetje water toe tot de chocolademelk een voor jou prettige consistentie heeft gekregen (wel weer even verwarmen natuurlijk).

Serveer met een scheutje extra kokosmelk, wat cayennepeper, een toef kokosslagroom of wat geplette nootjes erover.

Tip: heb je nog chocolademelk over? Zet dit dan afgesloten in de koelkast. Ook koud is dit ontzettend lekker.

Enjoy!

Er doen nog meer gezonde bloggers mee aan de receptenruil van deze maand. Neem eens een kijkje in de keuken van:


Zalmburgers

Zalmburgers

Heldere cantharellensoep

Heldere cantharellensoep