Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil - Rode bieten hummus van Alessandra

Receptenruil - Rode bieten hummus van Alessandra

Deze maand doe ik mee met 'de receptenruil'. Het idee: ik maak een recept van een andere foodblogger en iemand anders maakt een recept uit mijn lijstje met recepten. Op die manier leren jullie ook andere bloggers kennen. Super leuk initiatief en ik ben dan ook heel erg enthousiast :).

Ik heb een recept mogen uitkiezen van Alessandra Cantiniere, een echte Italiaanse die sinds een paar jaar werkzaam is als foodcoach. Ze heeft een flinke verzameling gezonde recepten op haar website www.purefoodcoaching.nl.

Ik koos haar recept voor rode bieten hummus als het recept dat ik wilde proberen en dat was meteen een schot in de roos. Door het toevoegen van zelfgemaakte Tahin krijgt dit recept een heerlijke ‘bite’ en verassende smaak. Een aanrader die zeker vaker bij ons op tafel zal verschijnen.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 3 kleine gekookte bieten (ongeveer 300 gram)
  • 2 eetlepels Tahin
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel komijn
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Rasp de bieten en doe ze in een zeef. Strooi er een klein beetje zout over en laat dit ongeveer 5 minuten staan zodat het meeste vocht weg kan lopen.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix het geheel tot een gladde mousse.

Serveer bijvoorbeeld met rauwe groenten of smeer het over een broodje Paleo en doop het dan in de pompoensoep. Nog niet geprobeerd maar het lijkt me heerlijk. Hmmmmmmmmmmmmm. Iemand in mijn testpanel (ja, iedereen die in mijn buurt komt kan zo maar onderdeel worden van een Peachy Paleo testpanel ;P) heeft deze hummus tussen haar boterhammen met geitenkaas gesmeerd en ze vond het heerlijk.

Er doen nog meer gezonde bloggers mee aan de receptenruil van deze maand. Neem eens een kijkje in de keuken van: Spinazie, groente van de maand

Spinazie, groente van de maand

Tahin (a.k.a. sesampasta)

Tahin (a.k.a. sesampasta)