Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil - Mosterdsoep met koolraap van Marloes

Receptenruil - Mosterdsoep met koolraap van Marloes

Receptenruil

Jaaa, het einde van de maand is aangebroken en dus is het tijd voor de (bijna) maandelijkse receptenruil! Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Marloes van Jouw Fabriek. Een erg leuke site vol gezonde recepten helemaal gebaseerd op ‘jouw fabriek’ oftewel, jouw lichaam. Als je op zoek bent naar leuk en interessant leesvoer over hoe je lichaam eigenlijk in elkaar zit, dan is een bezoekje brengen aan haar site een prima startpunt.

Anyways, aangezien ik gek ben op soep in alle smaken, vormen en kleuren heb ik gekozen voor de mosterdsoep. Deze soep is behoorlijk pittig en lekker! Ideaal opwarmertje tijdens de aankomende winter maanden ;P

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 middelgrote koolraap
  • 1 grote rode ui
  • 1 prei
  • 1,5 liter water
  • 4 eetlepels grove mosterd (ik gebruikte grove Zaanse mosterd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Verwarm een grote pan op het vuur en smelt hierin een beetje kokosolie. Snijd de ui en knoflook in stukjes en voeg dit toe aan de pan, op laag vuur. Schil en snijd ondertussen de koolraap in stukken, voeg deze toe aan de pan. Was de prei en nijd deze in ringen. Voeg de prei ook toe aan de pan. Roer alles door en laat dit zachtjes bakken op laag vuur.

Breng ondertussen 1.5 liter water aan de kook in de waterkoker. Voeg het water toe aan de groenten in de pan, samen met het bouillonblokje. Sluit de pan of met een deksel en laat de soep op laag vuur zachtjes koken, ongeveer 10 minuten.

Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep helemaal glad te mixen. Schep de mosterd door de soep en roer dit nog eens goed door tot de mosterd opgelost is. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer de soep zo warm mogelijk!

Hmmmmm, mosterd…

Tip! Is de soep te pittig voor je? Voeg dan een blik kokosmelk toe voor serveren. Dat maakt de soep een stuk milder.

Er doen deze maand nog meer foodbloggers mee met de receptenruil. Neem ook eens een kijkje in de keuken van:



Wintergroentesalade met rozijntjes (+ sushi-uitdaging)

Wintergroentesalade met rozijntjes (+ sushi-uitdaging)

Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen

Chocolade salami met geraspte kokos, zaden, pitten en rozijnen