Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Receptenruil - Echte pancakes met zoete aardappel van Lisette

Receptenruil - Echte pancakes met zoete aardappel van Lisette

Deze maand heb ik meegedaan met de receptenruil van augustus en mocht nu iets uitkiezen van Lisette, een echte foodie die blogt op Kiwi enzo. Ken je haar blog al? Ze heeft een hele bibliotheek aan posts geschreven en richt zich voornamelijk op gezond, lekker en snel koken binnen een beperkt budget. Haar blog barst van de leuke recepten, niet allemaal Paleo maar zeker wel de moeite waard om bij haar eens een kijkje te gaan nemen.

Na wat rondzoeken door haar receptenpagina’s koos ik voor de zoete aardappelpannenkoekjes omdat ik me gewoonweg geen voorstelling kon maken van de smaak. Daarnaast vind ik het altijd inspirerend als je groenten (ja, zoete aardappel is een groente) in een normaalgesproken groente-loos gerecht kunt verwerken, dus de keus was snel gemaakt.

Ik was best verrast met het resultaat! Deze pannenkoekjes deden me direct denken aan die dikke pancakes die je Amerikanen altijd in films en series tijdens het ontbijt ziet eten, je weet wel… met zo’n royale scheut maple sirup erover (oftewel ahorn siroop).

Ik heb helemaal niets aangepast in het recept van Lisette, dat is echt nergens voor nodig. Heerlijk zijn ze en iedereen moet ze een keertje proberen, oh yeah!

Dit heb je nodig voor ± 10 pannenkoekjes:

  • ± 200 gram gekookte zoete aardappel (ongeveer 1 grote of 2 kleintjes)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kokosmeel (maar amandelmeel zou ook kunnen)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel baking soda
  • kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Baktijd: ± 10 minuten per batch

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad en dik beslag. Dit beslag is dikker dan je gewend bent bij pannenkoeken, dat is de bedoeling.

Smelt kokosolie in een grote koekenpan op laag vuur en gebruik een juslepel om een beetje beslag in de pan te leggen. Het beslag heeft dan ongeveer het formaat van een pingpongbal en omdat het zo dik is, blijft dat ook zo. Gebruik een spatel of een grote lepel om het beslag voorzichtig plat te drukken. Vul de rest van de pan op dezelfde manier maar zorg ervoor dat de pannenkoeken elkaar niet aanraken want dan gaan ze plakken.

Zet het vuur iets hoger (heeeeeel klein beetje maar) en bak de pannenkoeken ongeveer 3-5 minuten. Aan de bovenkant zal het beslag nog zacht zijn dus gebruik twee spatels of platte lepels om de pannenkoeken heel voorzichtig om te draaien. Bak de andere kant ook 3-5 minuten.

Serveer met fruit en ahornsiroop! OH EM GHEE, wat lekker!3-ingrediënten chocoladecake

3-ingrediënten chocoladecake

Bietjes met verse pesto

Bietjes met verse pesto