Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Rabarberroomijs

Rabarberroomijs

Ijs met rabarber, waarom ook eigenlijk niet? De smaak van rabarber is erg bitter zoals je waarschijnlijk weet. Met de hulp van honing, banaan, aardbeien en dadels maak je een heerlijke, romige, zoete en gezonde traktatie voor de warme dagen de aankomende zomer. Genieten!

Dit heb je nodig:

  • 2 flinke stengels rabarber
  • 250 gram (bevroren) aardbeien
  • 3 dadels zonder pit
  • 2 + 1 eetlepels honing
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels water

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Wachttijd: minimaal 6 uur

Zo maak je het:

Zet een kleine pan met 2 eetlepels water op het vuur. Snijd de dadels en rabarber in stukjes en voeg dit samen met de aardbeien toe aan de pan. Breng dit zachtjes aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert.

Mix ondertussen met een staafmixer kokosmelk, banaan en 1 eetlepel honing goed door elkaar tot er een romige vloeistof ontstaat.

Zodra de rabarbermix wat ingedikt is haal je de pan van het vuur. Roer er 2 eetlepels honing doorheen en laat de mix afkoelen. Je kunt de pan in een laag koud water zetten om dit proces te versnellen.

Je kunt op verschillende manieren te werk gaan…

Wil je individuele rabarberijsjes maken? Vul de vormpjes dan om en om met de rabarbermix en de kokosmix zodat je laagjes van de twee smaken maakt. Je kunt de twee smaken ook eerst door elkaar roeren en dan de vormpjes ermee vullen.

Wil je een grote bak rabarberijs maken? Ook dan kan je laagjes maken van beide smaken, of ze van te voren door elkaar mengen. Het resultaat is in ieder geval heerlijk, hoe je het ook maakt!

Zet het ijs minstens 6 uur in de vriezer en enjoy. Laat die warme zomerdagen nu maar komen.



Rabarberazijn

Rabarberazijn

Rabarber-aardbei-jam

Rabarber-aardbei-jam