Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Rabarber-aardbei-jam

Rabarber-aardbei-jam

In het kader van ‘rabarber-is-zo-lekker’ heb ik vandaag niet 1 recept met rabarber, maar wel 2! Dus hup je (moes)tuin in en rabarber oogsten… of even een tripje naar de (super)markt kan natuurlijk ook :)

Dit heb je nodig voor 1 pot jam:

  • 4 grote rabarberstengels
  • 1 doosje (bevroren) aardbeien
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water
  • ¼ kopje chiazaad

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Zet een kleine pan op laag vuur en vul deze met 2 eetlepels water. Snijd de rabarber in plakjes van ongeveer 1 cm dik en voeg deze samen met de aardbeien toe aan de pan.

Je kunt ook prima verse aardbeien gebruiken voor deze jam, maar ik vind de doosjes bevroren fruit van de supermarkt altijd wel makkelijk om in huis te hebben.

Breng aan de kook en laat pruttelen tot de rabarber en aardbei heel zacht zijn geworden. Gebruik een vork om het fruit plat te ‘stampen’.

Haal de pan na ongeveer 10 minuten van het vuur en voeg honing en chiazaad toe. Roer dit goed door het fruit en laat het een paar minuten rusten. Als de jam nog niet de juiste dikheid heeft, voeg dan wat extra chiazaad toe, maar werk wel steeds met een klein beetje (bijvoorbeeld een eetlepel per keer) tot het voor jou de juiste dikte heeft.

Doe de jam in een afsluitbare glazen pot. De jam blijft ongeveer een week goed in de koelkast.Rabarberroomijs

Rabarberroomijs

Appeltaartontbijt

Appeltaartontbijt