Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Rabarberazijn

Rabarberazijn

Vorige week zag je at twee recepten met rabarber langskomen op het blog (rabarberjam en rabarberroomijs) en vandaag heb ik nog een rabarberrecept voor jullie in petto. Het rabarberseizoen loopt van april tot en met juli dus je hebt nog alle tijd om al dit lekkers te maken.

Dit heb je nodig:

  • 2 flinke stengels rabarber
  • ¼ kopje witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel water

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Zet een kleine sauspan op het vuur en schenk hierin 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel water. Breng dit aan de kook.

Snijd ondertussen de rabarber in dunne plakjes van ongeveer 1 cm. Voeg de rabarber toe aan de pan en zet het vuur laag. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de azijn toe en kook dit mee tot de rabarber helemaal zacht van structuur is geworden, ongeveer 5 minuten.

Leg een schone theedoek over een schaal en schenk de rabarberazijn door de theedoek zodat alleen het vocht achter blijft.

Laat de azijn afkoelen en bewaar het in een afgesloten pot.

Rabarberazijn gaat heel goed samen met gebakken of gegrilde groenten zoals asperges, tomaten of worteltjes. Ook kan je het gebruiken als sla-dressing.



Brandnetelsoep

Brandnetelsoep

Rabarberroomijs

Rabarberroomijs