Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Pompoensoep

Pompoensoep

‘s-Werelds lekkerste pompoensoep...OOIT! Zodra pompoen verkrijgbaar is, sla ik groot in en verorberen we pan na pan. Weet je trouwens dat pompoen familie is van de komkommer en meloen? Zelf nooit geweten.

Dit heb je nodig voor een grote soeppan vol: 

  • 2 flespompoenen
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 3 bouillonblokjes (kip of groenten)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Snijd de uien en wortels in grove plakken. Snijd de pompoen in moten en verwijder alle pitten en draden (de schil kan je laten zitten).

Ingredienten pompoensoep.jpg

Geef je hond een stukje pompoen...

photo 3.JPG

... en smelt de kokosolie in een grote (soep)pan. Voeg de ui toe en laat deze ongeveer 5 minuten zacht worden op laag vuur.

Draai het vuur hoog en voeg de wortel en pompoen toe. Bestrooi met kerrie, peper en zout en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de groenten zacht worden.

Voeg zoveel water toe dat de groenten bijna helemaal onder water staan. Breng dit aan de kook en draai het vuur daarna laag. Voeg nu de bouillonblokjes toe en laat de soep zachtjes doorpruttelen met de deksel op de pan, ongeveer 30 minuten. Roer zo nu en dan even door.  

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Je kunt water toevoegen om de soep dunner te maken, als je dat nodig vindt.  

Tip: Serveer met een scheutje kokosmelk en gebakken spekjes. Kijk nu hoe mooi dat eruit ziet! Ik ga ervan watertanden en dat is niet erg want ik mag het nu meteen opeten... hmmmmm!

Pompoensoep resultaat.jpg


Mayonaise

Mayonaise

Fruitspiesjes

Fruitspiesjes