Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Pompoenpuree

Pompoenpuree

Pompoenpuree kom je best vaak tegen in Paleo recepten. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt als basis voor koekjes en cake, of als basis voor kipcurry. Je kunt het ook heel goed als bijgerecht op tafel zetten. Voeg een scheutje kokosmelk toe en eventueel wat kerriepoeder, heerlijk! Pompoenpuree is goed in te vriezen dus maak meteen lekker veel dan grijp je nooit mis.

Dit heb je nodig voor 1 liter: 

  • 2 flespompoenen

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 60 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de pompoen in grote stukken en verwijder de zaden. De schil kan je laten zitten. 

Pompoenpuree1.JPG

Leg de pompoen op bakpapier en plaats in het midden van de oven. Na ongeveer een uur zal de pompoen zacht geworden zijn. Laat de pompoen even afkoelen en verwijder vervolgens de schil met de hand of een klein mesje. 

Pompoenpuree2.JPG

Snijd de pompoen in blokjes en pureer in de keukenmachine of met een handmixer tot een gladde puree. 

Heel simpel, voedzaam en lekker!



Kipcurry met pompoenpuree

Pannenkoektaart met aardbeien

Pannenkoektaart met aardbeien