Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Pompoengranola

Pompoengranola

Pompoen, mijn favoriete wintergroente. Ik kan er geen genoeg van krijgen… deze veelzijdige groente heeft zoveel toepassingen… de keuze is reuze :-) Zodra pompoen in het seizoen komt, maak ik pompoenpuree. Dit vries ik dan in kleine porties in gebruik het in recepten als kipcurry, chocolademelk, pompoenhummus of deze granola.

Ook gebruik ik het weleens om de pompoensoep mee te verdikken als dat nodig blijkt, of gewoon met wat peper en zout bij een speklapje of worstje. Je zou pompoenpuree kunnen verwerken in koekjes en muffins en er zijn vast voldoende recepten te vinden waar het de basis vormt van een overheerlijke taart. Genoeg redenen dus om pompoenpuree in je vriezer te hebben liggen.

Deze granola is heerlijk door de (kokos)yoghurt, maar gaat ook heel goed samen met fruit. Snijd bijvoorbeeld een banaan in stukken, besmeer met amandelboter en bestrooi met granola. Lekker!

Dit heb je nodig:

  • 2 eetlepels pompoenpuree
  • 2 a 3 grote Medjool dadels, ontpit en fijngesneden
  • ½ kop pompoenpitten
  • ½ kop walnoten of pecannoten, grof gehakt
  • 1 kop kokosrasp
  • 50 gram santen of 3 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels honing

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 15-20 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal met een vel bakpapier en schep de granola er op. Druk het stevig aan met een spatel of vork en plaats de ovenschaal in het midden van de oven.

Bak de granola in 15-20 minuten af, of tot de bovenkant bruin is geworden. Laat de granola volledig afkoelen, breek het in stukjes en bewaar in luchtdichte pot.


Pompoenhummus

Pompoenhummus

Receptenruil - Winterse salade met pompoen en paprika

Receptenruil - Winterse salade met pompoen en paprika