Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Pikante pastinaak chips

Pikante pastinaak chips

Pastinaak is weer helemaal ‘in’. Bij ons thuis in ieder geval. Het zit bomvol vitamine C en in de Middeleeuwen werd het gezien als een afrodisiac. Ik heb nog niet uitgevonden wat je er allemaal mee kunt doen, maar in ieder geval leent het zich erg goed voor chips. Heb je even? Zelf chips maken is leuk, maar kost wat tijd (behalve als je een groentesnijder in huis hebt). Ik waarschuw je maar vast. 

Dit heb je nodig voor 1 persoon: 

  • 2 middelgrote pastinaken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • snufje chilipeper
  • zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20-25 minuten

Zo maak je het:

Hak rozemarijn, tijm en knoflook fijn en meng dit met olijfolie en chilipeper in een ruime schaal. 

Borstel de pastinaak onder de kraan goed schoon, schil hem niet! Snijd de pastinaak in zo dun mogelijke plakjes. Ik gebruikte een aardappelschilmesje en een flinke dosis geduld.

Doe de schijfjes pastinaak bij de olijfoliemix in de schaal en meng dit goed door elkaar. Lekker met je handen werken. Laat dit even staan zodat de oliemix kan intrekken, ongeveer 5-10 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de schijfjes pastinaak hierop, zonder dat ze elkaar overlappen.

Single layer Pastinaak.jpg

Bak dit ongeveer 20 minuten in de oven. Houd de chips in de gaten. Door het verschil in grootte en dikte kan het gebeuren dat een deel eerder klaar is dan de rest en al bruin kleurt. Haal deze stukjes er dan tussenuit tot alle chips klaar zijn. Je hoeft de chips niet halverwege om te draaien.

Leg de chips op keukenpapier, totdat het helemaal is afgekoeld. Wat vind je van de smaak? Verrassend toch?

Nelleke, van Proeven met Liefde maakte deze pastinaak chips en deelde haar versie van dit recept tijdens de receptenruil.



Omelet zoete aardappel-banaan

Omelet zoete aardappel-banaan

Jam van krentenboombessen

Jam van krentenboombessen