Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paprikasoep

Paprikasoep

Afgelopen weekend heb ik twee grote zakken paprika gekocht op de markt, degene die al wat plekjes vertonen en daarom verkocht worden in bulk voor een euro per zak. Reden genoeg voor een lekkere romige paprikasoep met knoflook en kokosmelk. Met dit recept maak je meteen genoeg voor de rest van de week. Jammie!

Dit heb je nodig voor een grote pan soep: 

  • 8 paprika’s (ik gebruikte 5 rode en 3 gele)
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 4 bouillonblokjes (kip of groenten, maar kip is lekkerder)
  • 1,5 liter water
  • 250 ml kokosmelk
  • zout en peper naar smaak
  • boter of kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Snijd de uien en tenen knoflook fijn. Was de paprika’s en snijd deze in stukken na het verwijderen van de zaadlijsten.

Verwarm boter of kokosolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar. 

Voeg de paprika toe en roerbak dit nog 5 minuten mee.

Voeg het water samen met de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur daarna laag en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en voeg daarna de kokosmelk en peper en zout naar smaak toe. Roer dit nog even goed door en serveer. 

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een theelepel sambal toe nadat je de soep in een kom hebt geschept (dus een theelepel per persoon, niet per soeppan).



Banaan-aardbei-ijs

Banaan-aardbei-ijs

Chocoladebonbons

Chocoladebonbons