Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Pannenkoeken (met of zonder wei)

Pannenkoeken (met of zonder wei)

Het was tijd voor een experimentje in de keuken en ik maakte een geitenkaasje volgens dit leuke recept. Helaas ging er bij mij een en ander mis en was het resultaat niet te eten... zelfs de honden lustten er geen pap van en dat wil wat zeggen, geloof me :). Ook hield ik ongeveer 1,5 liter melkwei over nadat ik de wrongel van de wei had gescheiden in het kaasmaakproces en, zo leerde ik na een korte speurtocht op internet, wei zit nog bomvol gezonde vitaminen, mineralen en eiwitten. Zonde om weg te gooien dus. Daarom heb ik de wei in mijn favoriete pannenkoekjes verwerkt.

Heb je geen wei in huis (wat ik me kan voorstellen als je niet net kaas hebt gemaakt), dit recept werkt ook prima zonder wei :).

Dit heb je nodig voor ongeveer 500 ml beslag:

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1/2 kop wei (of 1/4 kop water)
  • 1/3 kop tapioca
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (baking soda)
  • 1/3 kop geraspte kokos
  • boter of kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Mix alle ingrediënten (behalve boter) met een staafmixer tot een glad beslag.

Verwarm boter of kokosolie in een koekenpan en schenk wat beslag in de pan. Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten aan beide kanten op vrij laag vuur en voorkom dat ze aanbranden.

Serveer met vers fruit of besmeer met een zelfgemaakte jam. Lekkerrrrrrr! 



Garam masala thee

Garam masala thee

Courghetti (Pasta di Paleo)

Courghetti (Pasta di Paleo)