Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo verjaardagstaart met limoen en frambozen

Paleo verjaardagstaart met limoen en frambozen

Hieperdepiep hoera!

Deze week ben ik jarig en dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren met taart! Zelf maak ik niet zoveel van die Paleo ‘baksels’, maar met een verjaardag vind ik het zeker een uitzondering waard. Nog niet eerder maakte ik zo’n Paleo taart, maar ik ben echt heel blij met het resultaat. De taart is lekker stevig van vorm en heeft een zoet-frisse smaak.

Vier je mijn verjaardag mee?

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 1 kopje dadels, ontpit (± 10 dadels)
  • 1 kopje pompoenpitten (150 gram)
  • ½ kopje kokosrasp (40 gram)
  • ¼ kopje cacao (25 gram)
  • ¼ kopje lijnzaad (40 gram)
  • 5 eetlepels kokosolie, gesmolten (75 ml)

Voor de taart

  • 2 blikjes kokosmelk (800 ml)
  • 1 kopjes frambozen, vers of bevroren (250 gram)
  • sap van 1 limoen
  • ¼ kopje ahornsiroop (60 ml)
  • 1 zakje agaragar van 7 gram
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Zoveel tijd heb je nodig

  • Keukentijd: 20 minuten
  • Wachttijd: minimaal 1 uur

Benodigde keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Springvorm met een diameter van 20-26 mm
  • Sauspan
  • Staafmixer
  • Bakpapier

Zo maak je het

Leg de springvorm ondersteboven (met de opening naar beneden) op het vel bakpapier. Trek met een pen een lijn om de vorm heen en knip dit uit. Leg het ronde velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Hierdoor kan je de taart straks gemakkelijker uit de springvorm halen. Het is niet nodig om de randen van de springvorm te bekleden met bakpapier. De taart plakt niet vast aan de randen.

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot het een plakkerig en korrelig geheel is geworden. Schep het mengsel in de springvorm en druk het goed plat met je handen, een vork of een stevige spatel.

Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem van de taart vast hard kan worden.

Ga nu aan de gang met de taart zelf. Doe alle ingrediënten voor de taart in een sauspan en breng dit al roerend aan de kook. Gebruik een staafmixer om het mengsel glad te maken en laat het dan nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken op laag vuur. Blijf er zachtjes in roeren.

Vul ondertussen de gootsteen met een flinke laag koud water en zet na het koken de sauspan in het koude water. Blijf er een paar minuten in roeren zodat het mengsel sneller afkoelt. Zodra het mengsel lauwwarm aanvoelt kan het over de taartbodem heen geschonken worden.

Zet de springvorm opnieuw in de koelkast zodat de taart kan opstijven. Na ongeveer een uur is het stijf genoeg geworden en kan je de taart versieren. Beter is nog om de taart een paar uur te laten opstijven in de koelkast.

Versier je taart met vers fruit, kokossnippers en kaarsjes voor een extra feestelijk geheel.

En dan nu…. PARTY!

Bij mijn collegabloggers heb ik ook eens gezocht naar echte verjaardagstaarten die ook nog helemaal Paleo zijn. Hieronder mijn top 5 verjaardagstaarten :)



Bloemkoolkoekjes

Bloemkoolkoekjes

Receptenruil - Sesamijs van Leonie

Receptenruil - Sesamijs van Leonie