Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo sushi met omelet, ham en spinazie-knoflookmayonaise

Paleo sushi met omelet, ham en spinazie-knoflookmayonaise

Misschien hebben jullie mijn Paleo sushi met zalm al eens gemaakt? Zelf maak ik regelmatig de rijstloze sushi op diverse manieren. Het is zo lekker gemakkelijk en het maakt niet heel veel uit wat je er allemaal tussen stopt… voedzaam en lekker is het (bijna) altijd. Deze keer had ik een hele zak spinazie in de koelkast liggen en besloot dat eens te gebruiken. Het resultaat was zo lekker, dat het een plekje in de Peachy Paleo hall of fame verdiend wat mij betreft.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 of 5 vellen nori
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 4 of 5 grote plakken ham
  • gewassen spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Mix de eieren met 2 eetlepels water, peper en zout. Klop het grondig zodat het luchtig en zeer vloeibaar wordt. Daarmee maak je de dunste omeletten. Je kunt dit heel goed in de blender of keukenmachine doen, of met een staafmixer.

Verwarm kokosolie in een koekenpan met een diameter van 20-24 cm en zet het vuur laag. Giet hierin ongeveer 2 of 3 eetlepels ei in en bak een flinterdunne omelet aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot de ei op is.

Je zou nu 4 of 5 omeletten moeten hebben. Laat deze afkoelen voordat je verder gaat.

Mix met een staafmixer of blender 2 eetlepels mayonaise met 1 teentje knoflook en 1 handje gewassen spinazie tot een gladde saus.

Leg een vel nori op een droge snijplank. Bekleed de nori met een dunne omelet, gevolgd door een plakje ham. Smeer dit rijkelijk met de spinazie-knoflookmayonaise en drapeer vervolgens een handje verse spinaziebladeren over het geheel.

Rol de sushi strak op en plak de rol dicht met behulp van een beetje water. Leg de rol met de plakkant naar beneden op de snijplank en laat dit even liggen zodat het tijd genoeg heeft om goed te hechten.

Snijd met een vlijmscherp mes de rollen in stukken en serveer met de overgebleven spinazie-knoflookmayonaise om in te dippen.



26 x Paleo ontbijt van 21 foodbloggers

26 x Paleo ontbijt van 21 foodbloggers

3-ingrediënten chocoladecake

3-ingrediënten chocoladecake