Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo sushi met omelet, zalm en avocado

Paleo sushi met omelet, zalm en avocado

In de groente-van-de-maand van juni stond een sushi recept van Lekker eten met Linda dat mij erg lekker leek. De basis ingrediënten had ik in huis dus meteen dook ik de keuken in en maakte een enigszins aangepaste versie van dit super simpele recept. Dit gerecht kan je heel goed een dag van te voren maken en lekker meenemen voor de lunch. Met deze ingrediënten maak je 2 sushi rollen.  

Dit heb je nodig voor 2 sushi rollen:

  • 100 gram zalm in plakken
  • 3 eieren
  • 2 vellen nori
  • 1/2 avocado (of 1 hele kleine)
  • 1 theelepel limoensap (citroen mag ook)
  • 1 eetlepel water
  • paar takjes peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • boter of kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Klop de eieren met het water en peper en zout naar smaak los in een kom. Snijd de peterselie fijn en roer dit door het ei.

Smelt boter of kokosolie in een koekenpan die in diameter niet groter is dan het nori-vel. Voeg de helft van de eiermix toe. Bak dit tot een flinterdunne omelet op middelhoog tot laag vuur.

Prak ondertussen de avocado op een schoteltje tot het een smeerbare pasta is geworden. Je kunt eventueel een heel klein beetje limoensap toevoegen om verkleuring tegen te gaan.

Leg de omelet op het nori-vel, smeer de helft van de avocado over de omelet uit. Bekleedt de omelet daarna met de helft van de plakken zalm.

Rol de sushi zo strak mogelijk op. Als blijkt dat er geen nori meer te zien is op het einde van het rollen, snijd dan een stukje omelet weg. De nori plakt namelijk alleen vast aan zichzelf dus hier moet over de gehele lengte van de rol ruimte voor zijn. Maak het randje dat moet plakken een beetje nat met water en rol de sushi dicht. Leg de rol even te rusten met de plakrand omlaag.

Bak ondertussen de tweede omelet en herhaal bovenstaande stappen. Gebruik een vlijmscherp mes om de sushi in plakken van ongeveer 2 cm te snijden.

ボナペティ :)



Sesamcrackers

Sesamcrackers

Avocado - groente van de maand

Avocado - groente van de maand