Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo kokosmakronen

Paleo kokosmakronen

Paleo kokosmakronen, ik heb ze al diverse keren geprobeerd te maken, kokosmakronen die binnen Paleo passen en steeds werden ze te droog, te zuur, te zacht, etc. Maar nu denk ik dat ik het perfecte recept te pakken heb. Deze Paleo kokosmakronen zijn verrukkelijk!

Met de hoeveelheden in dit recept kan het zijn dat je de kokosmakronen in twee batches gaat bakken omdat ze (afhankelijk van de grootte van je oven) net niet allemaal op de ovenplaat passen. Ik raad in ieder geval af om twee batches tegelijk in de oven te plaatsen. Dat heb ik geprobeerd met als resultaat dat ze veel langer in de oven nodig hadden en uiteindelijk erg droog werden.

Dit heb je nodig:

  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 3½ kop (350 gram) geraspte kokos
  • zest van een sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ¼ kopje honing

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20-25 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de ovenplaat eruit en bekleed deze alvast met twee vellen bakpapier op elkaar. Dat voorkomt dat de kokosmakronen aan de onderkant te donker kleuren.

Rasp de schil van de sinaasappel oppervlakkig zonder dat je het witte gedeelte net onder de schil mee raspt. Dit geeft namelijk een bittere smaak aan de kokosmakronen.

Kluts de eieren in een klein kommetje tot een glad mengsel (echt even goed blijven kloppen tot het helemaal glad is geworden).

Meng alle overige ingrediënten in een grote kom goed door elkaar en roer er op het laats ook de eieren doorheen.

Maak je handen een iets nat onder de kraan en schep een beetje van het kokosmengsel in je hand. Draai een balletje van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot en leg dit op het bakpapier op de bakplaat. Herhaal tot het mengsel op is. Druk de balletjes een beetje plat met je vingers (een vork of spatel werkt ook goed) tot ze ongeveer 2 tot 3 centimeter dik zijn. 

Plaats de kokosmakronen in het midden van de oven en bak ze 20 tot 25 minuten.

De bovenkant van de kokosmakronen kleuren dan mooi goudbruin, dat is een teken dat ze klaar zijn. De onderkant zal donkerbruin geworden zijn.

Trek de kokosmakronen inclusief bakpapier van de bakplaat en laat ze helemaal afkoelen voordat je gaat eten. Bewaar de kokosmakronen in een luchtdichte trommel of een blik, dan blijven ze buiten de koelkast ongeveer 5 dagen goed.

Nomnomnomnom!Zoetzure kip met broccoli en bloemkoolrijst

Zoetzure kip met broccoli en bloemkoolrijst

Groentemuffins met spek

Groentemuffins met spek