Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo in moeilijke tijden

Paleo in moeilijke tijden

Enkele weken geleden zette ik Peachy Paleo even op pauze en dat was heel hard nodig. In februari overleed de echtgenoot van mijn schoonmoeder vrij plotseling, gevolgd door het compleet onverwacht overlijden van mijn schoonvader. In maart overleed mijn schoonmoeder na een jaar vechten tegen kanker. In een paar weken tijd drie zeer geliefde familieleden weg. Het is een keiharde schok waar we voorlopig nog wel even ondersteboven van zullen zijn.

In de weken ervoor (en ook erna) zijn we heel veel onderweg geweest. Tijd voor onszelf was er niet, laat staan bloggen. Mijn hoofd stond er ook zeker niet naar, maar er was ook nauwelijks tijd om te koken of zelfs maar boodschappen te doen. Eigenlijk hebben we wekenlang vrijwel niets volgens Paleo gedaan. Eten, slapen en bewegen, het kwam allemaal op een laag pitje te staan.

Als Paleo-blogger heb ik genoeg simpele recepten of gemakkelijke combinaties in mijn hoofd zitten om binnen 10 minuten een voedzame maaltijd op tafel te zetten, maar in deze zeer vermoeiende en emotionele periode verloor ik alle enthousiasme en heb ik regelmatig voor een afhaalbalie gestaan of aten we brood met beleg. Ook hebben we bijna alle voorverpakte broodjes bij het benzinestation geproefd. In het ziekenhuis kon je ook van alles halen, behalve voedingsmiddelen zonder toegevoegde suikers of granen.

Eigenlijk ben ik er best een beetje van geschrokken… zo’n Paleo-fanaat als ik die zich zo gemakkelijk laat verlijden, maar dat is wel wat er gebeurde in de afgelopen maanden. Het was dan ook meer dan logisch dat ik mij al snel behoorlijk slecht begon te voelen. Vermoeid, terneergeslagen en opgeblazen, met een algeheel gevoel van ‘what-ever’.

Ik hield me helemaal niet meer bezig met gezonde voeding, voldoende slaap of ontspanning, maar liet alles een beetje over me heen komen tot we er even twee weken tussenuit konden en die tijd doorbrachten op één van onze prachtige Waddeneilanden. Wind, rust, stilte en de honden… we knapten er flink van op.

Ondertussen hebben wij het ‘dagelijkse’ leven weer opgepakt en zijn ook weer van de slechte voeding af. Ondanks de enorme vermoeidheid die echt uit onze tenen lijkt te komen, beginnen we ons langzaam weer iets beter te voelen. Paleo kan het gemis natuurlijk niet verhelpen, maar het helpt wel om je weer iets meer te richten op de positieve kanten en dat grijpen we met beide handen aan!

In het Peachy Paleo blog kan ik gelukkig heel veel positiviteit kwijt! Het begint langzamerhand ook weer een beetje te kriebelen bij me, reden om het weer op te pakken dus. Voorlopig zal ik misschien niet elke week met een nieuw recept kunnen komen, maar ik heb er gelukkig wel weer heel veel zin in gekregen. Dus… de recepten zullen vanzelf volgen .

Liefs, Eva


Groentevinken

Groentevinken

Kipvinken

Kipvinken