Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Ik ga vliegen en ik neem mee...

Ik ga vliegen en ik neem mee...

Vandaag vertrek ik naar Sri Lanka of all places! Samen met mijn mams en zusje gaan we 15 dagen lang een compleet andere cultuur opsnuiven. Er staan allemaal hele spannende en interessante plannen op de agenda.

We gaan bijvoorbeeld olifanten aaien bij het olifantenweeshuis, thee plukken op een theeplantage en met een kok naar de plaatselijke markt om ons eigen avondeten bij elkaar te zoeken. Je kunt je misschien voorstellen… ik heb er heel veel zin in!

Onderdeel van al dit leuks is natuurlijk de reis zelf, een flinke tijd in het vliegtuig. De reis duurt inclusief tussenstop ongeveer 14 uur. Voor mij de eerste keer dat ik zo’n lange vlucht ga maken en zeker de eerste keer dat ik dat ook helemaal Paleo wil doen.

Na wat zoeken op internet werd het me wel duidelijk dat de maaltijden aan boord waarschijnlijk weinig met Paleo te maken zullen hebben. Ook ontdekte ik dat het geen probleem is om eten mee het vliegtuig in te nemen zolang het geen van thuis meegebrachte etenswaren met vlees en kaas zijn, en niets in vloeibare vorm. Daar kan je dus echt alle kanten mee op!

Een aantal van mijn collega-bloggers kwamen met een paar hele goede ideeen en met een aantal van mijn eigen recepten presenteer ik hierbij een leuke verzameling recepten voor snacks die je heel goed mee op reis kunt nemen.

Goed, wat nemen we allemaal mee in het vliegtuig?  Bijvoorbeeld gummies met groene thee van EetPaleo. Deze gummies hebben maar 3 ingredienten. Ik had alle benodigdheden in huis maar ben er helaas niet meer aan toe gekomen ze te maken. 

Wat ik wel in mijn handbagage heb zijn de kokosbonbons gemaakt met santen, nootjes, rozijnen en chocolade. Echte energiebommetjes en nog heel erg lekker ook. Deze bonbons kan je beter niet meenemen naar een warme plek. In vliegtuigen is het over het algemeen cool genoeg, maar ik moet ze opeten voor we aankomen in Sri Lanka want daar zullen ze vrijwel direct smelten :). 

De Paleo energy bars zitten ook in mijn tas. Super lekker en vullend en daar kan ik zeker weten uren mee vooruit. 

De biltong snack is een tip van Puur Mieke, de webshop voor al je rommelvrije aankopen. Biltong is gedroogd vlees gemaakt van Brits rundvlees en helaas was ik iets te laat met bestellen en zit dit niet in mijn tas vandaag, maar ik heb me aan alle kanten laten vertellen dat het een erg goede snack is. 

De chocolade wafels van FoodQuotes zouden het ook super goed doen in het vliegtuig. Ik denk dat de persoon in de stoel naast je misschien zelfs wel wil ruilen als je deze wafels op tafel tovert :). Dat ziet er heerlijk uit. Misschien toch maar eens een wafelijzer aanschaffen?

Mandy van puur & lekker leven heeft ook een heel leuke blog geschreven vol met tips over eten op reis. Zeer de moeite waard om eens te lezen als je vakantieplannen hebt. Ook deelde ze een recept voor de mango-macadamia snack die je hierboven ziet. Errug lekker!

PRETZELS! Jaaa, super goede snack voor in het vliegtuig, en gemaakt met bakbanaan. Vandaag heb ik ze niet bij me, maar ik heb dit recept al wel eens gemaakt absoluut zonder spijt. Heel lekker recept van Oerspronkelijk. 

En last but not least, de muffins. Een makkelijk basisrecept waar je alle kanten mee op kunt. 

Zooooo, voor mij is het moment nu aangebroken… over een paar uurtjes vertrekken wij naar Schiphol! Super spannend vind ik het. De aankomende twee weken zal er van mijn kant geen nieuws zijn op Peachy Paleo, maar zodra ik terug ben barst ik natuurlijk weer los!

Tot dan.

Groetjes, EvaReceptenruil - Chai cashewmelk van Dayenne

Receptenruil - Chai cashewmelk van Dayenne

Paleo energy bars

Paleo energy bars