Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Paleo casserole bomvol groenten

Paleo casserole bomvol groenten

Een casserole staat gelijk aan een ovenschotel waarin je het gerecht klaarmaakt èn serveert. Serveer dit gerecht in kleine één-persoons ovenschaaltjes. Dat staat extra leuk op tafel. Deze specifieke casserole zit overigens bomvol groenten! Voor de vegetariërs onder ons, de spekjes zijn optioneel en kunnen prima weggelaten worden.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 handvol (kastanje)champignons, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 bloemkool
  • 6 eieren
  • ½ eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak (maar vooral lekker veel)
  • klein snufje cayennepeper
  • kokosolie om in te bakken
  • optioneel: 250 gr gerookte spekjes

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor 200 graden en zet alvast een koekenpan op laag vuur zodat deze warm kan worden.

Smelt kokosolie in de pan en voeg de gesneden ui toe. Laat dit op laag vuur zacht worden. Voeg na een paar minuten ook de gesneden champignons toe. Na weer een paar minuten mag de paprika erbij. Roer alles goed door en laat zachtjes bakken.

Als je spekjes wilt gebruiken, zet het vuur dan iets hoger en bak deze ongeveer 5 minuten mee nadat je de paprika hebt toegevoegd. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Gebruik een keukenmachine (ik heb deze - affiliate link) of rasp (huis-tuin-en-keuken-rasp - affiliate link) om rijst te maken van de bloemkool (a.k.a. bloemkoolrijst) en schep de ‘rijst’ in een ruime kom. Meng eerst de kruiden door de rijst, tik dan de eitjes erbij en schep ook de groenten erdoor als deze voldoende afgekoeld zijn (dan stollen de eieren niet meteen).

Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel of vork en schenk het mengsel daarna in de ovenschotel(tjes).

Zet de ovenschotel(tjes) in de oven en laat de casserole ongeveer 30 minuten bakken. Het kan zijn dat je casserole net iets meer of minder tijd nodig heeft. Dit hangt af van hoe diep en groot je ovenschotel is. Als de casserole mooi goudbruin kleurt en een saté-prikker komt er schoon uit, is het klaar.

Serveer met een frisse salade van tomaatjes, avocado, gesneden ui en wat paleo mayonaise.

Tip: komt niet alles op tijdens het avondeten? Neem dit de volgende dag mee naar school of het werk. Ook koud is dit gerecht erg lekker.



Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil

Review - Het EetPaleo kookboek van Marinka Bil

Groentevinken

Groentevinken