Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Ontbijtpap met verborgen groenten

Ontbijtpap met verborgen groenten

Ontbijtpap met verborgen groenten

In februari heb ik weer meegedaan met de receptenruil waarbij diverse foodbloggers een recept van andere foodbloggers maken en daarover een stukje schrijven. Het blijft een concept waar ik dolgraag aan mee doe want het is zo leuk en divers om en recept van een ander te maken.

Een recept van Simone - Fit en Puur

Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Simone die blogt op Fit en Puur. Simone heb ik vorig jaar ontmoet tijdens het Ancestral Health Symposium en we hebben toen vrijwel de hele dag met elkaar opgetrokken. Een leuke meid met een goedgevuld blog, oergezonde kids en barefootschoenen… het was heel gezellig :).

Jakkes... pastinaak

En toen mocht ik dus een recept bij haar komen uitkiezen en koos ik voor een ontbijtrecept waar haar kinderen dol op zijn en waar naast banaan ook pastinaak in verwerkt is. Pastinaak vind ik zelf echt helemaal niet lekker, maar ik proefde het helemaal niet terug in deze pap. Een goede manier om wat extra groenten binnen te krijgen zonder dat jij of je kinderen daar iets van merken.

In het originele recept zit kokosmelk, maar dat had ik op dat moment niet in huis. Ook zonder kokosmelk is dit een romige pap geworden dus je kunt zelf kiezen.

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 3 bananen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje kaneel
  • optioneel: 1/3 kop kokosmelk

Lekker snel klaar

  • Keukentijd: 15 minuten

Doe dit

Schil de pastinaken, snijd ze in plakken en stoom of kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Laat de pastinaak helemaal afkoelen en mix ze daarna met alle overige ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een gladde en egale pap. Heb je geen keukenmachine of blender? Gebruik dan een staafmixer en een hoge kom, dat werkt net zo goed.

Serveer de ontbijtpap met (bevroren) fruit, noten of zaden… of van alles een beetje en nog een klein snufje kaneel ter garnering.

En? Geen pastinaak te traceren, toch? :D

Kleine tip

Gaat niet alle pap helemaal op? Bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Denk er wel aan dat de pap best een beetje kan verkleuren. Dat is helemaal niet erg en de smaakt wordt er ook niet minder lekker van, maar het ziet er iets minder lekker uit na een tijdje. Schep dan het bovenste laagje van de pap eraf of doe zoals ik en roer alles nog eens goed door elkaar, dan zie je er niets meer van.

De andere foodbloggers van februari

Er doen nog meer bloggers mee met de receptenruil van deze maand. Neem ook eens een kijkje in de keuken van:Luxe gevulde notenbrood

Luxe gevulde notenbrood

Guacamole

Guacamole