Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Omelet appel-kaneel

Omelet appel-kaneel

Deze simpele maar overheerlijke omelet is een ideaal ontbijt, maar kan ook prima als lunch of zoet tussendoortje gegeten worden. Binnen 10 minuten heb je een bord vol goed vullend eten voor je staan. Enjoy :)

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 3 eieren 1 appel (kies een zoete appel, zoals de Pink Lady)
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • ⅓ kopje spekjes of bacon
  • snufje peper en zout

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Schil de appel en snijd deze in blokjes of plakjes. Je kunt de schil er natuurlijk omheen laten zitten, maar was hem dan goed.

Smelt een beetje kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de appel totdat deze zacht is geworden, ongeveer 3 minuten.

Bestrooi de appel met kaneel en roerbak dit nog even mee. Verwijder de appel uit de pan en zet apart.

Doe de eieren, spekjes, kokosmelk, peper en zout in een kom en mix dit goed door elkaar.

photo 1.JPG

Smelt nog wat kokosolie in de pan en voeg de mix toe. Bak hiervan een omelet op middelhoog vuur. Je kunt een spatel gebruiken om de omelet een stukje op te tillen zodat de nog vloeibare mix een kans krijgt om de pan te raken. Hierdoor is je omelet sneller klaar. Een deksel op de pan werkt ook prima.

photo 1 (1).JPG

Plaats de appel bovenop de omelet en vouw je omelet daarna dubbel. Laat dit nog een minuutje op laag vuur staan, zodat de appel weer warm kan worden.

Giet nog wat kokosmelk over je omelet en aanvallen maar!



Spruitjes met garnalen

Spruitjes met garnalen