Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Nasi van bloemkool

Nasi van bloemkool

Dit is één van mijn favoriete recepten sinds ik ben begonnen met eten volgens Paleo. Het recept is afkomstig van nomnompaleo en als je dit blog niet kent kan ik je aanraden daar ook eens een kijkje te nemen (wel Engels geschreven). Haar asian cauliflower fried rice, waar dit recept op gebaseerd is, staat bij ons regelmatig op tafel en is zowel warm als koud erg lekker. Ondanks dat we met z’n tweeën zijn, maak ik altijd ruim voldoende zodat ik er de volgende dag ook tijdens de lunch nog van kan genieten.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 grote rode ui
  • een hand vol (kastanje)champignons
  • 1 kopje spekjes
  • 1 kleine dunne prei
  • 4 eieren
  • een stukje gember (+/- 2 cm)
  • 2 eetlepels coconut aminos*
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 1/2 eetlepel vissaus
  • peper en zout naar smaak
  • boter, ghee of kokosolie om in te bakken
  • een paar takjes peterselie

*Coconut aminos is wat smaak betreft vergelijkbaar met soja-saus. Soja hoort niet bij Paleo en wordt daarom vaak vervangen door coconut aminos. Gebruik je toch liever soja-saus in dit gerecht, dan kan je dezelfde hoeveelheid aanhouden.

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 30 minuten

Zo maak je het:

Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Hak de ui en champignons zeer fijn en bak dit in het achtergebleven vet in dezelfde pan met wat peper en zout.

Maak ondertussen bloemkoolrijst van de bloemkool.

Schaaf het stukje gember en voeg dit bij de champignons en ui in de pan. Zet het vuur iets hoger en roer dit kort door. Daarna mag de bloemkool erbij, tegelijk met wat extra zout en peper. Zet het vuur weer laag en doe een deksel op de pan. Laat de bloemkool ongeveer 5 minuten zachtjes bakken.

Kluts ondertussen de eieren met 2 eetlepels water en peper en zout in een kom. Bak hiervan een flinterdunne omelet. Afhankelijk van de grootte van je koekenpan kan je ook 2 aparte omeletten bakken. Snijd de omelet(ten) in dunne reepjes.

Zet het vuur iets hoger en voeg coconut aminos, appelciderazijn en vissaus toe aan de bloemkoolrijst. Roer dit door.

Snijd de prei in hele dunne reepjes en schep dit samen met de spekjes en omelet door de bloemkoolrijst. Serveer direct met wat peterselie erbovenop.

Eetse!



Kersencake

Kersencake

Mini aardappel-ovenschotel met ei

Mini aardappel-ovenschotel met ei