Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Mini aardappel-ovenschotel met ei

Mini aardappel-ovenschotel met ei

Ben jij ook zo gek op zoete aardappel? Dan heb ik een perfect en vullend ontbijt waar je U tegen zegt. Je kunt het ’s-avonds al klaar zetten en de volgende dag zo in de oven schuiven. Daarnaast is dit ook heerlijk als een side bij het avondeten.

Tip: als ik de oven gebruik voor een bepaald gerecht (ik kook vaak met gebruik van de oven) leg ik er regelmatig een zoete aardappel bij en bak deze mee. De gebakken zoete aardappel blijft een dag of 4 goed in de koelkast en kan je gemakkelijk verwerken in diverse gerechten, zoals in deze mini ovenschotel of een zoete aardappelsalade. Als ik trek heb maar weinig tijd is een gebakken zoete aardappel de perfecte snack, met een snufje zout. Hmm!

Om een zoete aardappel te bakken leg je deze (zonder erin te prikken of snijden) rechtstreeks op het rooster in een voorverwarmde oven (180 graden of hoger) en haal je hem eruit zodra de aardappel onder de schil zacht voelt (na ongeveer 40-60 minuten). Laat de aardappel afkoelen en bewaar hem daarna in de koelkast.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 voorgebakken zoete aardappel
  • 1 kleine rode ui
  • 1/3 kopje spekjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Oventijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Schep de zoete aardappel uit de schil en prak dit met een vork in een ruime kom. Het hoeft geen puree te worden, grof prakken is prima.

Bak de spekjes in een pan op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten knapperig. Voeg halverwege een fijngesneden uitje toe. Bak de laatste 30 seconden ook de uitgeperste tenen knoflook mee.

Schep spekjes, ui en knoflook door de zoete aardappel met peper en zout naar smaak.

Vul 2 kleine ovenschoteltjes met de mix en gebruik de achterkant van een eetlepel om in het midden van elk schaaltje een kuiltje te vormen. Breek hierin een ei en zet de ovenschoteltjes ongeveer 15 minuten in de oven, of tot het ei gaar is.

Serveer direct. Jamjamjam!



Nasi van bloemkool

Nasi van bloemkool

De perfecte Paleo hamburger maak je zo

De perfecte Paleo hamburger maak je zo