Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Meatloaf kip & ei

Meatloaf kip & ei

Na het overweldigend succes van de gehaktbal kiekeboe (ruim 4000 mensen hebben dat recept bekeken in 1 week tijd oO) volgt hier nog een gehakt & ei recept maar nu in de vorm van een gehaktbrood (ook wel meatloaf genoemd). Laat het je smaken!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo kipgehakt
  • 1 grote rode ui
  • 4 a 5 champignons
  • ⅓ kopje spekjes
  • 3 hardgekookte eieren
  • 1 rauw ei
  • ½ eetlepel kipkruiden
  • peper en zout naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Oventijd: 45 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zet een pan op laag vuur en smelt hierin wat kokosolie. Snijd ondertussen de ui en champignons fijn en bak dit op laag vuur in ongeveer 5 minuten zacht en gaar. Voeg de spekjes toe, draai het vuur iets hoger en bak deze nog een minuut of 3 mee. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

Meng ondertussen het kipgehakt met het rauwe ei, kipkruiden en peper en zout goed door elkaar. Voeg de ui, champignons en spekjes toe en kneed dit door het gehakt.

Vet een cakevorm in met wat kokosolie en schep dan het gehakt erin. Pel 3 hardgekookte eieren en duw deze in het gehakt tot ze niet meer te zien zijn. Zet de cakevorm in de oven en bak in 45 minuten gaar.

Kipgehakt slinkt als het warm wordt en laat ook vocht los. Daardoor zal de meatloaf kleiner uit de oven komen dan toen je hem erin zette en moet je hem eerst even ‘afgieten’. Dat is helemaal niet erg :).



Kokosbonbons met nootjes en chocolade

Kokosbonbons met nootjes en chocolade

Courgette - groente van de maand

Courgette - groente van de maand