Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Lamsbout met lentebloemensalade

Lamsbout met lentebloemensalade

Vanavond heb ik geen voet in de keuken gezet en kon ik na mijn werk zo aanschuiven, heerlijk. Mijn schoonmoeder was vandaag op bezoek en heeft een grote pot verse kruiden voor op ons terras meegenomen. De verse kruiden heeft ze verwerkt in een marinade voor deze malse lamsbout, die ze volledig had voorbereid. Wij hoefden het lam alleen nog in de oven te steken ‘s avonds en met ’wij’ bedoel ik eigenlijk mijn vriend, die de oven heeft bediend, de bloemen heeft geplukt in de wei, de salade heeft gemaakt en ook nog al deze prachtige foto’s. Ik kon zo aanschuiven en aanvallen, hoe fijn is dat?

De lentebloemen in deze salade zijn madeliefje en pinksterbloem. Deze zijn in het voorjaar in bermen, langs sloten en in weilanden volop aanwezig. Mocht je de bloemen zelf gaan plukken voor door je salade, zorg er dan voor dat je ze niet plukt op plaatsen waar veel honden loslopen en was ze goed voor je ze eet. 

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

Voor de lamsbout:

  • 500 gram lamsbout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tijm
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel marjolein
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout naar smaak

Voor de salade:

  • 2 kopjes veldsla 
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 eetlepel madeliefjes
  • 1 eetlepel pinksterbloem
  • ½ eetlepel olijfolie

Zoveel tijd heb je nodig:

Keukentijd: 15 minuten
Marinadetijd: minimaal 1 uur
Oventijd: 40 minuten

Zo maak je het:

Meng de mosterd, geperste knoflook, olijfolie, peper, zout en verse kruiden in een kom en wrijf de lamsbout hiermee in. Leg de lamsbout in de marinade, minimaal een uur en buiten de koelkast. Als je langer dan een uur gaat marineren, verplaats het lam dan naar de koelkast en breng hem weer op kamertemperatuur voordat je gaat braden.

Gemarineerde lamsbout

Als je klaar bent om te beginnen, verwarm de oven voor op 160 graden. 

Smelt boter in een pan en bak de lamsbout op hoog vuur rondom aan, ongeveer 3 minuten. Het vlees moet dichtgeschroeid zijn aan alle kanten.

Lamsbout

Plaats de lamsbout in een kleine ovenschaal en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak in 40 minuten gaar. Draai de lamsbout halverwege even om.

Haal de ovenschaal uit de oven en dek af met aluminiumfolie. Laat dit nog 10 minuten staan. Decoreer ondertussen de borden met de ingrediënten voor de simpele salade.

Lentebloemensalade

Snijd het vlees in plakken van ongeveer 3 cm dik en serveer direct, met de salade ‘on the side’. Ziet dit er niet fantastisch uit? Het smaakt nog lekkerder!

Lamsbout met lentebloemensalade


Daarom volg ik Paleo!

Daarom volg ik Paleo!

'Aardappel'puree

'Aardappel'puree