Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kruidige worteltjes uit de oven

Kruidige worteltjes uit de oven

Dit is z’on gerecht dat je nog even snel bijmaakt als blijkt dat je net iets te weinig groenten bij het avondeten hebt gemaakt, of als je plotseling een extra eter aan tafel hebt zitten.

De gebruikte kruiden zijn in vrijwel alle keukens te vinden en heb je iets niet in huis? Laat het dan weg… de worteltjes zullen niet minder lekker smaken.

Deze worteltjes komen uit de oven. Hierdoor blijven ze knapperig en smaken ze nog beter. Het lekkerst zijn de verse bospeentjes maar winterwortel kan je ook goed gebruiken in dit recept.

Ingrediënten: 

  • 1 flinke bos worteltjes
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel tijm
  • ¼ theelepel basilicum
  • ¼ theelepel uienpoeder
  • snufje zout

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten
  • Oventijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Heb je biologische worteltjes gekocht? Yay! Borstel ze dan goed af onder de kraan. Als je niet speciaal biologisch hebt gekocht, schrap ze dan ook nog schoon met een mesje.

Snijd de worteltjes doormidden en snijd de dikke stukken ook in de lengte nog eens doormidden zodat alle wortelstukken ongeveer even groot en dik zijn.

Meng de wortels, olie en kruiden in een kom door elkaar tot de kruiden evenredig verdeeld zijn en leg de worteltjes daarna op de bakplaat met een vel bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Draai ze halverwege het bakken even om.

Smullen maar!


Kom jij ook naar hèt Paleo event van het jaar?

Kom jij ook naar hèt Paleo event van het jaar?

Luxe gevulde notenbrood

Luxe gevulde notenbrood