Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Hoeveel is dat?

Hoeveel is dat?

Recepten op internet, in kookboeken en tijdschriften gebruiken allemaal afwijkende maateenheden om aan te geven hoeveel je van een bepaald ingrediënt nodig hebt. Je ziet kopjes, eetlepels en theelepels, hoeveelheden worden aangegeven in grammen, milliliters, etc. 

Toen ik begon met het schrijven van recepten voor dit blog, heb ik ervoor gekozen hierin zo min mogelijk te variëren en vooral niet te moeilijk te doen. Als je appel nodig hebt voor een bepaald gerecht, zal ik dit aangeven in hele eenheden… 1 appel in plaats van 200 gram appel. Klopt, de ene appel is de ander niet, maar of je nu 200 of 300 gram appel hebt zal in mijn recepten niet zoveel verschil maken. Met andere woorden; dat luistert allemaal niet zo nauw. 

Verder zul je in mijn recepten vaak eenheden zien in de vorm van kopjes en (eet- en thee)lepels. Hiervoor heb ik bewust gekozen, omdat ik dit zelf het makkelijkst meten vind. Kopjes (of cups) komen standaard voor in 4 verschillende maten, namelijk 1 kopje, ½ kopje, ⅓ kopje en ¼ kopje. Hetzelfde geldt voor lepels, namelijk 1 eetlepel, 1 theelepel, ½ theelepel en ¼ theelepel. Nu hoor ik je denken… het ene kopje is het andere niet, toch? 

Je kunt de maateenheden in de vorm van kopjes en lepels vrijwel bij iedere supermarkt aanschaffen. Mijn kopjes en lepels komen van Albert Heijn en ze zijn niet eens duur: 

De schepjes voor kopjes
De lepels voor eet- en theelepels

Wat wel zo gemakkelijk is, is dat op elk schepje en lepel staat aangegeven wat de maat in millimeters is. Op deze manier kun je ze ook gebruiken voor recepten die in millimeters meten. 'Aardappel'puree

'Aardappel'puree

Kip op stok

Kip op stok