Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kokosbonbons met nootjes en chocolade

Kokosbonbons met nootjes en chocolade

Deze kokosbonbons worden gemaakt met santen dat veel gebruikt wordt in de Indonesische keuken. Santen (ook wel creamed coconut genoemd) kan je bijvoorbeeld vinden in de toko, maar de meeste supermarkten hebben dit ook in hun assortiment. Je hebt een blok santen nodig (niet de vloeibare variant) van bijvoorbeeld het merk Go-Tan. Hierin zitten 3 zakjes van 50g en dat is precies de goede hoeveelheid.

Dit is een aangepaste versie van de kokoscups van EetPaleo die er kersen in heeft verwerkt! Dat lijkt me ook een echte aanrader. 

Dit heb je nodig voor 15 kokosbonbons:

  • 150 gram santen
  • ¼ kopje gemengde noten (of kokos-paleo-mix)
  • ¼ kopje pure chocolade
  • ¼ kopje rozijnen
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Wachttijd: 60 minuten

Zo maak je het:

Zet een kleine pan met een laagje water op laag vuur en leg hierin de zakjes santen (de zakjes dicht laten) zodat deze kunnen smelten.

Hak ondertussen met een mes of keukenmachine de gemengde noten en pure chocolade in kleine stukjes.

Zet 15 kleine muffinvormpjes of bonbonscupjes klaar op een schaal of bord en vul elk cupje voor ongeveer ⅓ met de gemengde noten, chocolade en rozijnen. Druppel vervolgens voorzichtig wat ahornsiroop in elk cupje.

Pak een zakje santen en knip het hoekje van de verpakking. Schenk in elk cupje santen tot net iets onder de rand.

Strooi de rest van de noten, chocolade en rozijnen over de santen en zet de bonbons minimaal 60 minuten in de koelkast om op te stijven.

Dat het je mag smaken!



Paleo energy bars

Paleo energy bars

Meatloaf kip & ei

Meatloaf kip & ei