Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kipvinken

Kipvinken

Terug van weggeweest en met verbeterde receptuur, de kipvinken! Koop niet langer zwaar bewerkte slavinken in de supermarkt maar maak je eigen vinkjes met kipgehakt. Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt en je kunt het lekker kruiden zoals jij wilt.

Dit heb je nodig voor 6-8 kipvinken:

  • 500 gram kipgehakt
  • 12-16 plakken ontbijtspek
  • 3-4 (kastanje)champignons
  • 1 theelepel kruiden naar smaak*
  • 1 ei
  • kokosolie om in te bakken

*bijvoorbeeld een theelepel Ras el Hanout (van het merk Jonnie Boer), dat geeft een beetje een zoete smaak aan de kipvinken. Je zou ook Italiaanse kruiden kunnen gebruiken, of je eigen gemaakte pittige kruidenmix speciaal voor gehakt.

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Zo maak je het:

Haal het gehakt een half uur voordat je begint alvast uit de koelkast zodat het een beetje op kamertemperatuur kan komen.

Snijd de (kastanje)champignons zo fijn mogelijk en mix dit met het gehakt, ei en kruiden in een kom goed door elkaar.

Gebruik een grote snijplank om het ontbijtspek op te leggen. Leg één plak ontbijtspek horizontaal voor je neer. Leg een tweede plak ontbijtspek kruiselings over de eerste, maar iets schuin in plaats van helemaal verticaal.

Zet de pan alvast op het vuur, laagste stand. Je weet, ik houd van goed voorverwarmde pannen en dat zou jij ook moeten doen, geloof me nou maar :).

Neem een beetje kipgehakt in je hand, ongeveer ter grootte van een golfballetje en vorm dit tot een rechthoekje. Leg dit op het kruispunt van de twee plakken ontbijtspek. Vouw eerst de bijna verticaal geplaatste plak ontbijtspek om het gehakt en vouw daarna de horizontale plak om het gehakt. Herhaal dit proces tot alle plakken op zijn.

Kipvinken maak je zo - stap voor stap

Smelt de kokosolie in de pan, zet het vuur iets hoger en leg de kipvinken in de pan. Bak ze ongeveer 5 minuten per kant (inclusief zijkanten). Snijd na 20 minuten één van de kipvinken door om te controleren of ze goed gaar zijn.

Serveer met een simpele salade en ingemaakte uitjes, mmmhhh.

Eet smakelijk!Paleo in moeilijke tijden

Paleo in moeilijke tijden

Sesamcrackers met zalm, ingemaakte ui en kwartelei

Sesamcrackers met zalm, ingemaakte ui en kwartelei