Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kipsalade

Kipsalade

Dit simpele en snelle receptje doet het super goed als lunch of bijgerecht en is helemaal aan te passen naar eigen wens. Eet de kipsalade bijvoorbeeld met rucola en tomaatjes, komkommer en een gekookt eitje, gebakken ui en paprika of avocado en feta. Kortom, een simpel recept met heel veel mogelijkheden. Jammie!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel roomboter
  • ½ eetlepel kokosolie
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 min
  • Kooktijd: 15 min

Zo maak je het:

Zorg ervoor dat de kip op kamertemperatuur is voordat je gaat beginnen.

Bestrooi de kip met peper en zout en wrijf dit in.

Smelt boter en kokosolie samen in een koekenpan. Als dit lekker heet is geworden voeg je de kip toe. Bak de kip op een middelhoog vuur aan beide kanten aan, ongeveer 5 minuten.

Schenk een klein laagje water in de pan, genoeg om een klein beetje saus mee te maken maar niet zo veel dat de kip gaat zwemmen. Zet het vuur laag en voeg citroensap en uienpoeder toe aan de pan. Gebruik een spatel om het ‘sausje’ te mengen. Laat de kip nog een minuut of 5 doorgaren in dit sausje, op middelhoog tot laag vuur (afhankelijk van de dikte van de kipfilet). Controleer of de kip gaar is en snijd deze dan in stukjes en laat afkoelen.

Meng ondertussen de geperste knoflook, mayonaise, kurkuma en paprika in een ruime schaal. Snijd de ui in dunne (halve) ringen. Meng de afgekoelde kip en ui voorzichtig door het mengsel. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer.

Simpel, snel, gezond en lekker!



Pittige kruidenmix voor gehakt

Pittige kruidenmix voor gehakt

Perentoetje met sinaasappel en chiazaad

Perentoetje met sinaasappel en chiazaad