Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Kip op stok

Kip op stok

Wij wonen aan een vaart en hebben vorig jaar een terras over het water laten bouwen. Nu het voorjaar in aantocht is, halen we de BBQ weer tevoorschijn en krijgt deze een permanente plek op ons nieuwe terras. Tijd voor BBQ in de zon! Een van mijn favoriete gerechten is toch wel het kipspiesje met gepofte zoete aardappel en homemade ketchup. Helaas werkt het weer vandaag niet echt mee, dus heb ik het nu gebakken in een doodgewone pan :), wat natuurlijk ook heerlijk is.

Dit heb je nodig voor ongeveer 15 spiesjes: 

  • 1 kilo kipfilet
  • 2 uien
  • 1 flinke handvol paddenstoelen
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel kokosolie of boter

Dit heb je nodig voor de marinade:

  • 1 ui
  • ½ kopje olijfolie
  • ¼ kopje ahornsiroop
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel sambal 
  • peper en zout naar smaak

Zo veel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Marinadetijd: minimaal 1 uur
  • Baktijd: 15 minuten

Zo maak je het:

Snijd een ui in plakjes en mix dit met olijfolie, citroensap, ahornsiroop, sambal, peper en zout in een grote kom.

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm en mix de marinade er goed doorheen. Laat de kip afgedekt in de koelkast staan, minimaal een uur en het liefst een hele nacht, dan wordt ze extra mals. 

Haal de kip een half uur voordat je gaat bakken uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Snijd de paprika, uien en mango in grove stukken en rijgen maar.

Verwarm de kokosolie of boter in een grote koekenpan of grillpan. Leg de spiesjes in de pan en bak deze aan alle kanten in ongeveer 15 minuten gaar. Controleer of de kip goed gaar is voordat je de spiesjes serveert. 

Lekker met: Een flinke handvol kokos-paleo-mix, helemaal geen gek idee!



Hoeveel is dat?

Hoeveel is dat?

Paleo infographic

Paleo infographic