Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Mayonaise

Je hebt vast een pot mayonaise in de koelkast staan? Heb je wel eens bekeken wat er allemaal in zit? De meeste merken hebben ingrediënten als raapzaadolie, suiker, verdikkingsmiddelen en kleurstoffen. Allemaal ingrediënten die je het liefst zou vermijden. Mayonaise is alleen zo verdomd lekker! Oplossing… maak het zelf! Het is helemaal niet moeilijk, je hebt er alleen wat geduld en spierballen voor nodig. 

Het internet staat vol met goede recepten voor het zelf maken van paleo-mayo, maar mijn favoriete recept komt van www.nomnompaleo.com. Michelle Tam, fanatiek Paleo-blogger, heeft zelfs een filmpje gemaakt waarin je kunt zien hoe je het maakt en daar kan ik niet aan tippen, dus klik op deze link en bekijk het filmpje. Haar recept heb ik hieronder vertaald.

Dit heb je nodig voor 1½ kopje mayo:

  • 1 groot ei (op kamertemperatuur)
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel Dijon mosterd
  • 1½ theelepel citroensap
  • 1 theelepel wijnazijn 
  • ¾ kopje macademia of avocado olie (milde olijfolie werkt ook prima)

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Tik het ei doormidden en schenk het in je hand. Laat het eiwit tussen je vingers doorlopen tot je alleen nog het eigeel over hebt. Doe het eigeel in een ruime schaal en voeg alle andere ingrediënten behalve de olie toe. Mix dit met een garde totdat het eigeel wat dikker is geworden, ongeveer 30 seconden.

Voeg de olie toe aan het mengsel door het druppelsgewijs in de schaal te gieten terwijl je zo hard mogelijk roert met de garde. Dit proces zou ongeveer 3-5 minuten moeten duren, totdat olie en eigeel helemaal vermengd zijn. Ja, spierballen zijn welkom hier :).    

Succes!

photo 1-1.JPG


Omelet tomaat-avocado

Omelet tomaat-avocado

Pompoensoep

Pompoensoep