Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Ketchup

Net als bij mayonaise, bevat ketchup vaak heel veel ongewenste toevoegingen zoals suiker en conserveringsmiddelen, maar weet je dat je ketchup ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met maar een paar ingrediënten en 5 minuten van je tijd heb je een suiker- en rommel-vrije variant op tafel staan.

Dit heb je nodig:

  • 3 blikjes tomatenpuree (van 68 gram, zonder suiker)
  • ½ eetlepel appelcider-azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 dadels
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel mosterdpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • optioneel: 1 eetlepel honing

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 5 minuten

Zo maak je het:

Ontdoe de dadels van hun pit. Combineer alle ingrediënten in de keukenmachine of met een staafmixer.

De dadels zorgen ervoor dat de ketchup wat zoet van smaak is. Voeg eventueel een eetlepel honing toe als je net als ik van extra zoet houdt.

Bewaar de ketchup in een luchtdichte pot, dan blijft deze ongeveer een week goed.



Veggie carpaccio met avocadodip

Veggie carpaccio met avocadodip

Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst