Hoi, ik ben Eva en dit is mijn blog met Paleo recepten. Wat leuk dat je hier een kijkje komt nemen :). 

Groentevinken

Groentevinken

Vorige keer deelde ik met jullie het recept voor kipvinken, de DIY-versie van slavinken. Vandaag leg ik ook uit hoe je deze vinken kunt maken maar dan met groenten. Zelf gebruikte ik hiervoor sperziebonen en wortel, maar je zou ook andere harde groenten kunnen gebruiken zoals pompoen, rode biet of zoete aardappel.

Dit heb je nodig voor 8-10 vinken:

  • 2 handen vol sperziebonen
  • 2 grote winterpenen
  • 8-10 plakken ontbijtspek of bacon
  • kokosolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak

Zoveel tijd heb je nodig:

  • Keukentijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten

Zo maak je het:

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en was ze goed. Rasp de schil van de wortels, snijd ze in de breedte doormidden zodat de stukken wortel ongeveer gelijk zijn in lengte als de sperziebonen. Snijd ze dan in plakken en vervolgens in repen tot je dunne ‘frieten’ overhoudt.

Groentefrietjes

Breng een laagje water in een ruime pan met een stoombloem aan de kook. Stoom hierin de groenten in ongeveer 5-10 minuten beetgaar. Controleer tijdens het stomen een paar keer of de groenten niet te slap worden. Het is de bedoeling dat ze gaar worden, maar niet slap en te zacht.

Haal de groenten van het vuur en dompel ze onder in koud water om het kookproces te stoppen.

Verwarm ondertussen de koekenpan voor op laag vuur.

Leg de plakken ontbijtspek klaar op een keukenplank. Pak steeds een paar sperziebonen en een paar wortel-‘frieten’ en leg deze in de lengte op een plak ontbijtspek. Rol de groenten vervolgens zo strak mogelijk op tot je een mooi pakketje hebt gevormd.

Smelt kokosolie in de voorverwarmde koekenpan, zet het vuur iets hoger en leg de groentevinken in de pan. Bak ze langzaam en rondom bruin. Na ongeveer 10 minuten zijn ze klaar. Serveer met een lekkere frisse salade.

Eet smakelijk! Paleo casserole bomvol groenten

Paleo casserole bomvol groenten

Paleo in moeilijke tijden

Paleo in moeilijke tijden